.

El nucli de Ferran ha estat el primer on s’ha substituit la totalitat de l’enllumenat per fanals amb tecnologia LED. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tarragona duu a terme la substitució de l’enllumenat a diversos punts de la ciutat per llumeneres de tecnologia LED, amb l’objectiu de millorar l’eficiència i l’estalvi energètic. Fa pocs dies es van acabar les obres de substitució dels 56 fanals de Ferran, i actualment s’estan realitzant els canvis de les llumeneres de les Gavarres, Polígon Entrevies i Riu Francolí.

En aquest sentit, l’Ajuntament també ha adjudicat la renovació de l’enllumenat ornamental de la façana de l’Ajuntament a Plaça de la Font i té previst adjudicar el canvi de llumeneres de la Rambla Nova i de la Rambla President Companys a tecnologia LED a partir d’una subvenció rebuda de la Diputació de Tarragona que cobrirà un 80% de l’import de l’actuació, valorada inicialment en 445.000 €.

En total, es renovaran passant a tecnologia LED durant aquest primer trimestre de l’any prop d’un miler de fanals, assolint un estalvi econòmic aproximat de 200.000 € l’any.

Un cop s’enllesteixin aquestes actuacions més immediates, seguiran les tasques de renovació d’enllumenat a tecnologia LED en altres zones de la ciutat com ara Via Augusta, el Parc de la Ciutat o la plaça Alcalde Lloret, entre d’altres.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */