.

La URV potencia cada cop més la recerca en el món del vi

La URV potencia cada cop més la recerca en el món del vi

El professor de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, Fernando Zamora, ha estat designat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a formar part de la delegació tècnica espanyola a la Comissió d’Enologia de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). Aquesta comissió, que entre altres funcions es dedica a reconèixer i aprovar pràctiques enològiques, és un referent internacional en el camp de l’enologia, i el que s’hi dicta s’aplica a nivell mundial.

La delegació espanyola de l’OIV, de la qual passa a formar part Zamora, té caràcter multidisciplinar i està formada per experts, tant de l’administració central i autonòmica, com de la indústria privada. La delegació assisteix a les reunions que tres cops a l’any convoca l’OIV a la seva seu de París o a d’altres ciutats dels estats Membres, sota la coordinació de la Direcció General de la Indústria Alimentària, així com a les reunions de coordinació que es celebren a Madrid. A aquestes trobades, la Comissió d’Enologia aborda, sobretot, el reconeixement de les pràctiques enològiques a partir de l’avaluació de les informacions científico-tècniques que aporten els diferents països.

Alguns dels objectius de L’Organització Internacional de la Vinya i el Vi són adoptar mesures per assegurar la protecció dels interessos vitícoles i la millora de les condicions del mercat internacional del vi, així com realitzar propostes als governs per tal d’assegurar l’interès de consumidors i productors.

L’OIV és un organisme intergovernamental, de caràcter científic i tècnic, que té una competència reconeguda en el camp de la vinya, el vi, les begudes a base de vi, raïm de taula, panses i altres productes derivats de la vinya. Es va crear l’any 1924 i a l’actualitat la conformen 45 països membres de ple dret.

Fernando Zamora (Tarragona, 1960) és professor de la Facultat d’Enologia i actual responsable del celler i els camps experimentals. Llicenciat i doctorat en Ciències Químiques per la UB, treballa en diferents línies de recerca i en l’àmbit de la gestió ha estat vicedegà i degà de la Facultat d’Enologia.

/* JS para menú plegable móvil Divi */