.

Felix Alonso

Fèlix Alonso serà reelegit candidat per Tarragona de Catalunya en Comú dissabte vinent a Cambrils. Formarà coalició de nou amb Podem. Seria el tercer cop que Alonso encapçali les generals en aquest continu episodi d’eleccions al Congrés i Senat en poc marge de temps, si no hi ha finalment impediments per part de Podem. La seva és l’única candidatura presentada al territori per part de Catalunya en Comú.

En 2015 i 2016 va ser la formació més votada a la província. Ara s’ha presentat a les primàries amb la marca Catalunya sud, en Comú, “vent de canvi per millorar la vida de la gent”.

Ara quedarà el pas definitiu de lligar la coalició amb Podem i situar la llista definitiva, per confirmar o descartar que Alons encapçala la llista conjunta..

Les candidatures s’havien d’escollir mitjançant votacions on-line del 12 al 14 de març, però en presentar-se només una llista a cada circumscripció, aquestes es ratificaran a les assemblees territorials que se celebraran el proper cap de setmana. En aquestes trobades també es ratificaran les condicions per repetir la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi.

Àngels Pérez

En segon lloc de la llista se situa Àngels Pérez Penalba, membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú, que afirma que “Tarragona a d’estar al mapa de les ciutats transformadores. Ha de reflectir la participació, la igualtat, el feminisme i el respecte mediambiental. Escoltar i treballar amb la ciutadania per una democràcia real i transparent”.

Carolina Burgos

Carolina Burgos Martín és la número tres de la llista d’Alonso. “La responsabilitat i el deure de defensar per transformar una societat, un país, un país per a la gent comuna, amb polítiques socials, polítiques amb seny i ànima, anant sempre mes enllà. Tot està per fer i res es impossible”, afirma en la seva carta de presentació.

Andreu Agredano

Carlos Cercós

El reusenc Andreu Agredano Bonet és quart de la llista i el vila-secà Carlos Cercós Pérez, de 27 anys, cinquè. És membre actiu de Vila-seca en Comú, del Casal Popular el Rebotim, de la Coordinadora Feminista de Vila-seca, de l’Aula de Teatre de la URV i del Consell Nacional de Catalunya en Comú.

Núria Molné

Núria Molné Vallvè, finalment, tanca els sis primers llocs. (La demarcació disposarà de sis diputats).

El Senat

Per al Senat, es presenten Carles Fuxet, la històrica dirigent sindicalista reusenca Teresa Fortuny i Verónica Rubio.

La candidatura al Congrés i al Senat es defineix aixi: “Hem escrit un rengló de la historia d’un full de ruta que en poc temps hem omplert d’alegries i èxits. Érem, som l’esperança de molta gent anònima que mai havia tingut una veu tant potent a les institucions i a les places, una veu de rebel·lia que volia passar pàgina d’una dècada de patiments: retallades salarials, en drets, en serveis, desnonaments, humiliacions, gent sense treball ni subsidi… I sobretot farts de la corrupció”.

J. Garcia