.

.

TOTS 21


Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

En una visita aquest matí al municipi d’Aiguamúrcia, a l’Alt Camp, el candidat per a les eleccions generals de Sumar En Comú Podem de Tarragona Fèlix Alonso i la diputada al Parlament d’En Comú Podem Yolanda López s’han reunit amb Òscar Sendra, alcalde de la localitat, que va revalidar el seu càrrec en les passades eleccions municipals del 28 de maig.

En la trobada tots tres han coincidit en la necessitat que la pagesia de la demarcació de Tarragona tingui un representant polític que defensi els seus drets des del Congrés dels Diputats. Fèlix Alonso s’ha compromès a ser aquesta veu afirmant que “és imprescindible l’aplicació dels principis de la llei de la cadena alimentària per evitar que continuï imposant-se la venda a pèrdues en origen. No pot ser que les grans distribuïdores tinguin beneficis extraordinaris i la nostra pagesa estigui abocada al tancament o a vendre les seves terres als fons d’inversió”.

L’alcalde Òscar Sendra ha compartit en la reunió la seva indignació pels preus de venda que es veuen obligats a acceptar els petits agricultors de raïm de la seva localitat que no permeten cobrir les despeses mínimes per garantir la subsistència de l’activitat. Actualment els productors de raïm estan rebent 0,46 € per quilo quan a païssos com França aquest preu pot superar els 3 €/quilo. El candidat al Congrés Fèlix Alonso ha afegit que “no és admissible que avui en dia es pagui el raïm en origen al mateix preu que fa 35 anys. Som davant una situació límit i amb aquests preus només poden sobreviure les grans explotacions agrícoles”.

Per la seva banda la diputada al Parlament i exmembre de la comissió d’agricultura Yolanda López ha declarat que “a la propera compareixença de benvinguda del nou conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, li recordarem que la Generalitat té un deute amb la pagesia. I aquest deute s’ha de començar a compensar agilitzant i facilitant els tràmits per la concessió d’ajudes per garantir la supervivència del sector agrari tarragoní”.

En la reunió l’alcalde d’Aiguamúrcia, Òscar Sendra, també ha anunciat que pròximament presentaran el projecte per optar a una subvenció del Govern de l’Estat i que permetrà afrontar les obres d’arranjament i millora del carrer Pere el Gran de Santes Creus. Fèlix Alonso també s’ha compromés a donar suport des del Congrès a a aquesta iniciativa.