.

.

TOTS 21


Imatge d'arxiu de 'L'encamisada'

Imatge d'arxiu de 'L'encamisada'

Considerada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, la capital del Priorat reviurà entre els dies 18 i 19 de gener “L’Encamisada” coincidint amb la festivitat de Sant Antoni. Els actes s’iniciaran el mateix dissabte dia 18, a la una del migdia, amb el recip de campanes i l’explosió de coets que anunciaran la festa. Ja a dos quarts de 8 del vespre, es reunirà l’Encamisada davant del celler i encapçalada pels Dimonis i la Banda de Música ‘Vila de Falset’ es dirigirà a l’església pels carrers de la vila.

A les 8 del vespre, la plaça de l’Església acollirà la tradicional benvinguda i el Pregó de Festa, que donaran pas a la rua pels carrers de Falset.

Els actes seguiran diumenge, 19 de gener, amb la benedicció dels animals a la plaça de l’església, a dos quarts de 9 del matí, i un esmorzar gentilesa de l’Ajuntamnet. A les 11 del matí, tindrà lloc la reunió de l’Encamisada davant el celler per desfilar pels carrers fins l’església i assistir a missa.

A dos quarts de 12 del migdia, serà el torn de la Missa Major, la Ballada de la Jota de Falset i la benedicció dels Panets de Sant Antoni, que es podran adquirir tot sortint de missa. A partir d’aquí seguirà l’Encamisada pels carrers de la vila.