.

Imatge de la planta de Repsol

Al voltant de les 20:00 hores del passat dimecres, en un equip de la zona freda de la planta d’Olefines (cracker) del complex industrial de Repsol a Tarragona (polígon Nord), es va produir una fuita d’etilè que es va inflamar. L’incendi ha estat totalment extingit i afortunadament no ha provocat cap afectació personal.

Des d’abans-d’ahir a la nit la flama romanent es trobava en remissió, disminuint progressivament de mida fins a l’extinció definitiva.

Efectius propis i del Parc Químic de Seguretat hi han estat treballant i s’ha estat en contacte permanent amb el CECAT.

Un cop acabada d’extingir completament la flama romanent, es dona per finalitzat l’episodi.

L’incident es va produir en un dipòsit a la zona freda de la planta d’olefines, que es trobava aturada. En aquests casos el procediment habitual consisteix a deixar cremar l’hidrocarbur restant, mantenint la flama controlada per aconseguir que no afecti la resta de la instal·lació.

Tan bon punt es va tenir coneixement dels fets, es van activar els plans d’emergència, que han funcionat correctament. S’han realitzat els avisos pertinents al 112 i s’han mantingut informats als alcaldes de La Pobla de Mafumet, Morell, Constantí i Perafort, i al delegat del Govern de la Generalitat, així com a altres administracions i organitzacions del territori. També han estat informats els representants sindicals i els delegats de Prevenció.

L’episodi ha mobilitzat mitjans propis de Repsol i bombers del Parc Químic de Seguretat, i en cap moment ha necessitat ajuda externa.

Repsol ha obert una investigació per esclarir les causes del succés.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */