.

Un camió de Bombers treballant en la zona de l'incendi. Foto: Mar Rovira

Un camió de Bombers treballant en la zona de l’incendi. Foto: Mar Rovira

Els Bombers han donat per extingit cap a un quart de cinc de la tarda d’aquest dimarts l’incendi que cremava des d’ahir a quarts de deu de la nit a Mont-roig del Camp. Segons els Agents Rurals, que treballen en la investigació de les causes del succés, el foc ha afectat 11,83 hectàrees de superfície forestal. El foc ja es va donar per controlat de matinada i durant aquest matí efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) han repassat la superfície cremada buscant-hi punts calents. Al flanc esquerre s’ha decidit muntar una nova línia d’aigua ja que n’hi havia alguns a tocar de vegetació i vehicles estacionats. A primera hora de la tarda, un cop constatat que la superfície estava freda, s’ha desmuntat l’operatiu.

El foc havia avançat ràpidament empès pel vent de mestral i el flanc dret va projectar focus secundaris a centenars de metres. Això ha fet que durant la nit i matinada hagi calgut dedicar molts esforços a aturar les flames, però cap a la una de la matinada l’incendi ja estava pràcticament encerclat. Cap a les dues s’ha donat per estabilitzat, però l’interior del perímetre ha precisat molta feina de remat.

L’extinció es va atacar amb contundència ja que l’incendi estava enclotat al fons d’un barranc i, si prosseguia empès pel vent, podia arribar a zones habitades. Per precaució, es va demanar confinament (finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament) de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades.

Els Bombers van fer tasques defensives sobre algunes construccions i vehicles. Un cop estabilitzat l’incendi, el responsable de l’operatiu va considerar segur el retorn dels residents de Les Planes i el desconfinament dels que s’havien quedat a casa.

Fins a 33 dotacions terrestres de Bombers han format part de l’operatiu, atès que l’incendi va començar de nit i no es podien emprar mitjans aeris. A primera hora del matí, però, hi ha anat un helicòpter bombarder a refrescar la superfície amb descàrregues.

ACN