.

Imatge d'arxiu d'un partit del Torreforta

El Torreforta va punxar diumenge al camp del Catllar, un equip de trajectòria irregular que finalment després de moltes jornades buscant la victòria (i en algunes ocasions quedant-se amb la mel als llavis, com en l’últim partit, davant de l’Amposta), aconseguia el que buscava com l’aigua que es beu. Al final dels primers 45 minuts l’equip ja havia fet una destacada demostració de joc, cosa que li va permetre marxar als vestuaris amb una renda de dos gols. Però el partit encara s’havia de complicar i va acabar tenint tots els al·licients possibles. Tot i que històricament no es tracti d’un derbi, la proximitat entre les dues poblacions ha fet que hi hagués més públic de l’habitual i que en conseqüència l’ambient estigués carregat de tensió.

Gran part de les queixes s’han focalitzat sobre el col·legiat, ja que l’afició visitant ha considerat que hi havia mans al segon gol del Catllar, obra de Manu (44′). A més, just abans de començar la segona part, l’àrbitre ha expulsat el davanter dels blaus i pitxitxi de la categoria Ferri, a causa d’un intercanvi dialèctic entre tots dos. A partir d’aquí, tot i que el partit s’ha desenvolupat sense entrades dures, sí que han estat habituals les enganxades entre jugadors i els nervis han travessat a la grada, cosa que ha obligat a fer acte de presència als Mossos d’Esquadra. I és que hi ha hagut més jugadors expulsats, tot i que just abans d’entrar al temps de descompte: tant Imanol, per part local, com Cornejo, per part visitant, se n’han anat abans d’hora a la dutxa per doble amonestació.

La segona part, doncs, ha tingut més espectacle extraesportiu que no pas futbolístic, com demostra el fet que la majoria de les nou targetes que ha vist el Catllar i de les deu que ha vist el Torreforta s’hagin ensenyat en aquest període. Però això ha estat gràcies a un gol dels visitants, que els ha fet entrar al partit i creure en la victòria, just quan l’expulsió del seu home de referència en punta i el marcador del moment podrien haver-los fet pensar el contrari. Han tingut fe en la possible remuntada sobretot perquè el gol ha arribat aviat, al minut deu de la segona part, i encara quedava molt de partit per endavant. Els tarragonins han tingut més presència ofensiva durant aquesta estona, però els del Baix Gaià també haurien pogut sentenciar.

Els gols

Els gols, de fet, s’han concentrat en l’últim quart d’hora de la primera part i el primer de la segona. Encara que el Catllar ja havia avisat amb alguna arribada destacada, com ara una bona oportunitat d’Àlex i Gallego al 13′ o un xut de falta que s’ha enverinat de Manu al 22′, fins al 31′ Raúl no ha aconseguit perforar la porteria visitant. Ha estat en una acció provinent d’un córner servit des de la punta dreta per Manu, que ha tornat a rebre la pilota gràcies al rebuig de la defensa blava i que, llavors sí, ha col·locat al segon pal perquè Raúl només hagués de connectar una bona rematada que enviés la pilota al fons de la xarxa. Des de la frontal de la petita, el xut, ras i potent, ha estat imparable.

I quan semblava que el Catllar marxaria al descans amb el marcador favorable, les coses encara se li han posat millor, ja que Manu Sosa s’ha estrenat com a golejador amb el conjunt del Baix Gaià i ha ampliat l’avantatge. L’extrem ha rebut una pilota també a la frontal de la petita, en aquest cas al primer pal, i d’esquena ha sabut controlar la pilota i trobar molt bé el moment just per girar-se i fer un xut baix que el porter tampoc ha pogut fer res per parar. El gol del Torreforta, en canvi, ha estat semblant al primer, i l’ha fet Carlos després del servei d’una falta lateral, llunyana (55′). Era una pilota penjada a l’àrea que Ródenas ha sortit a buscar, però que se li ha escapat a les mans i això ha permès que quedés morta en una zona molt perillosa, cosa que Carlos ha aprofitat per fer el 2-1 a porteria buida.

Poc després, però, el porter del Catllar ha salvat el seu equip de l’empat, en una sortida molt compromesa perquè Araujo ja es plantava davant seu amb serioses opcions de marcar en l’u contra u (75′). El contraatac havia estat molt ben dirigit per part dels homes de López, però Ródenas ha estat excel·lent, molt ràpid, i en el xoc ha aconseguit prendre-li la pilota al davanter del Torreforta. El conjunt tarragoní atacava més, però això també ha permès als locals tenir alguna ocasió a la contra per matar el partit, com ara la rematada al pal de Gallego al minut 82. En aquest cas el mèrit de la jugada és d’Imanol, que s’ha anat desfent de tots els adversaris que ha trobat, fins arribar a la frontal de l’àrea, on davant la sortida del porter ha cedit la pilota a Gallego, que, més centrat, ha tingut la mala fortuna de topar amb el pal dret de la porteria de Pedro i que la pilota sortís desviada.

L’altra gran ocasió per sentenciar el partit havia arribat abans del descans, quan l’àrbitre ha concedit un penal al Catllar que Cornejo ni tan sols ha protestat. Luis García ha esperat una bona incorporació de Grau per passar-li la pilota i, quan aquest ha caigut dins de l’àrea, ha estat el primer qui ha agafat la responsabilitat des dels onze metres. El seu xut, al costat dret però una mica tou, l’ha aturat Pedro llançant-se a terra.

A la segona, en canvi, s’ha refet i ha acabat venent molt cara la seva pell. Això ha convertit el duel en un partit d’alt voltatge, com el que a tots els jugadors els agrada de jugar. Un dels que ha tingut el privilegi de fer-ho ha estat Ivan Torrellas, que ha entrat als últims minuts i ha debutat així a les files del Catllar, club on va arribar aquesta setmana. Uns minuts que han servit per veure com el porter del Torreforta pujava a rematar les últimes accions de pilota aturada, cosa que demostra com els visitants s’han aferrat a les seves possibilitats. El Catllar, però, s’ha sabut defensar amb ungles i dents i jugar bé les seves cartes per acabar aconseguint els tres punts, cosa que només havia passat una vegada en els darrers tretze partits.