.

Un instant de la presentació de l'Exposició i llibre 'Tomás Olivar, passió del color i vivència del paisatge'

Un instant de la presentació de l'Exposició i llibre 'Tomás Olivar, passió del color i vivència del paisatge'

El Museu d’Art Modern de Tarragona va presentar aquest divendres al vespre l’exposició i el llibre Tomás Olivar, passió del color i vivència del paisatge, dues iniciatives que veuen la llum quan tot just es commemora l’aniversari de la mort del pintor.

Fins als seus darrers moments, Olivar (1929-2013) va participar de manera entusiasta en la preparació de la mostra i la publicació del volum. La presentació del llibre i la inauguració de l’exposició ha anat a càrrec del president de la Diputació, Josep Poblet, en un acte amb la participació del director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs; de l’autora del llibre i comissària de l’exposició, Raquel Medina de Vargas, i de la vídua d’Olivar, Alicia Julve.

L’exposició presenta un recorregut per l’obra de l’artista. La ciutat de Tarragona, el port, els barris, o els pobles de l’interior van constituir la seva temàtica  principal: paisatges i marines sempre tractats amb factura explícita, àgil i resolutiva que combina pinzell i espàtula. Tanmateix, el cromatisme agosarat és l’element distintiu i més característic de la seva pintura, temperamental i expressiva. Veritable cronista de la ciutat, les composicions urbanes de Tomàs Olivar apleguen el lloc l’ambient i, sovint, també l’anècdota, des de una visió sempre subjectiva de l’entorn viscut i del paisatge estimat. La mostra es pot visitar del 7 de febrer al 30 de març de 2014.

L'Exposició està al Museu d'Art Modern

L'Exposició està al Museu d'Art Modern

Pel que fa al llibre, es tracta del 32è volum la col·lecció d’art Tamarit, que la Diputació de Tarragona coedita amb Viena Edicions i que, de la mà de la seva autora, Raquel Medina de Vargas, s’endinsa en el conjunt de l’extensa trajectòria artística de Tomàs Olivar, pintor nascut a Madrid i resident des de la infantesa a Tarragona. L’artista va estar vinculat tota la vida a l’Escola d’Art de la ciutat, en la qual es va iniciar com a alumne i de la qual va ser professor fins a la seva jubilació.

El president de la Diputació va recalcar el caràcter especial de l’obra de Tomás Olivar: “Els seus olis i dibuixos estan dotats d’una clara personalitat i d’una expressivitat que els fa únics. Es tracta, d’altra banda, d’obres que monumentalitzen els espais que reflecteixen, com Tarragona, Reus, Valls, el litoral, o els pobles i els paisatges del rerepaís”. Josep Poblet també va recordar la important empremta que el pintor va deixar a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona durant més de 30 anys, “una activitat que li va permetre compartir la seva experiència i creativitat amb les noves promeses de l’art”, va afegir.

/* JS para menú plegable móvil Divi */