.

Targetó d'invitació a l'exposició

Targetó d'invitació a l'exposició

Demà dijous 15 de maig a les 19 hores al Tinglado 4 del Moll de Costa s’inaugura l’exposició “Els presos i el Port de Tarragona (1792-1884)”.

Aquesta mostra està inspirada en la publicació “Els presos i el port de Tarragona. Història de 92 anys de treballs forçats (1792-1884)”. Aquest llibre fou el resultat del projecte de recerca guanyador del IV Premi d’Investigació del Port de Tarragona.

A l’exposició “Els presos i el port de Tarragona (1792-1884)” es proposa un recorregut al llarg de 92 anys d’història, aquella que protagonitzaren tot un grup de presidiaris vinguts des de Cartagena, Maó, Saragossa, Barcelona, Ceuta o Valladolid. El discurs es distribueix en set àmbits temàtics que tracten qüestions tan vitals com la vigilància, l’allotjament (Castell del Patriarca, Penal del Miracle, Penal de la Pedrera i església de Sant Francesc), l’alimentació i el vestuari, l’assistència sanitària i els treballs (port, pedrera i tallers). Conclou amb la fi d’aquest sistema basat en el treball forçat i la fi dels penals del Miracle i la Pedrera.