.

.

TOTS 21


Més de 500 persones van participar a l'esmorzar popular. Foto: Cedida

Més de 500 persones van participar a l’esmorzar popular. Foto: Cedida

Constantí ha celebrat aquest diumenge 27 de novembre la XXI edició de la Festa de l’Oli Nou, un dels esdeveniments gastronòmics i culturals de referència al municipi. Un any més, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre ha organitzat aquesta celebració que ha comptat amb un gran èxit de participació. Unes 500 persones d’arreu del Camp de Tarragona han participat de l’esmorzar de pagès i han  pogut assaborir l’oli del primer raig de la nova collita. La festa va estar amenitzada amb el so de la música tradicional del grup local La Corranda.

Tal com ha passat arreu del territori, la d’aquest any ha estat una campanya curta amb una davallada de la producció i un rendiment de l’oliva que tampoc ha estat massa bo. Si en una campanya normal s’arribaven a recollir uns 350.000 quilos d’oliva, aquest any la xifra se situa pels volts dels 190.000 quilos. Es preveu que la producció d’aquest any arribarà a un 18.000 litres d’oli.

Des de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre s’ha fet una valoració molt positiva de la resposta del públic assistent a la Festa de l’oli,  un fet que s’ha vist reflectit en la xifra de vendes, que ha retornat al paràmetres d’abans de la pandèmia. Durant la Festa de l’oli s’ha venut l’oli a un preu rebaixat. La garrafa de 5 litres estava a 30 euros i la de 2 litres a 13 euros. Una promoció que es mantindrà encara uns dies més.

L’oli de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Constantí, envasat sota la marca “Vil·la de Centcelles”, forma part de la DOP Siurana i es caracteritza per la seva excel·lent qualitat. Actualment, la cooperativa compta amb 233 socis, i un centenar de productors d’oli d’oliva.