.

Instantània de la piscina adaptada. Foto: Cedida

El centre de suport per a persones amb autisme de Tarragona, que gestiona Todos En Azul amb el suport de la Diputació de Tarragona, ha obert el període d’inscripcions del 2024 per al servei adreçat a infants i joves amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i les seves famílies. L’entitat recomana formular la inscripció durant aquest mes de gener per poder garantir les places ofertades per a aquest primer semestre.

Èxit de l’activitat de piscina

Una de les activitats que ha tancat amb èxit l’any 2023 és la piscina adaptada, que va completar les seves places. La piscina municipal de Riu Clar acull tots els dimecres, de les 17:30 a les 19:30 h, dos grups d’infants i joves dividits en dos torns. L’activitat de piscina adaptada comporta molts beneficis entre els participants: millora de la força muscular; millora del control postural, equilibri, coordinació i propiocepció; millora la capacitat respiratòria; disminueix el dolor i aportar benestar i relaxació; millora la funcionalitat motriu; afavoreix la circulació sanguínia i també actua en l’àmbit psicològic (lúdic, social, emocions, diversió,…). Per molts d’aquests nens i nenes, la piscina suposa el primer contacte amb l’aigua fora de la platja.

Una altra imatge de la piscina adaptada. Foto: Cedida

Serveis i activitats del Centre de suport

El Centre de suport és un espai educatiu i lúdic on, a través de les diferents activitats i propostes adaptades a les necessitats d’infants i joves amb TEA, podran desenvolupar i estimular les seves habilitats.

L’equip de professionals ofereix diferents metodologies de treball on els participants aprenen a través del joc i activitats. En concret, es treballen activitats cognitives, logicomatemàtiques, lectoescriptura i psicomotricitat. A través dels pictogrames també es treballen les rutines i l’autonomia i s’ofereix un espai on fomentar les habilitats socials i la relaxació.

A més del servei rutinari del Centre de suport, també hi trobarem diferents activitats terapèutiques com la perruqueria adaptada, ioga, musicoteràpia, artteràpia, piscina adaptada, xerrades, tallers variats. Tot això amb grups reduïts de 4 a 5 participants per facilitar la conducció de les activitats i la seva comoditat.

Per a fer la reserva del servei

Les persones interessades en reservar una plaça per al 2024 poden contactar per telèfon o enviar un WhatsApp al 662119830, al correu todosenazul@gmail.com o a l’Instagram @todosenazul.

El servei compta amb dues opcions de tarifes: Tarifa mensual (150e/mes) per un màxim de 17 hores al mes o la Tarifa esporàdica (15e/hora). La matrícula és de 30e i inclou dues hores d’atenció.

Horari d’atenció

L’equip de professionals resoldrà qualsevol dubte o consulta en l’horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 16:00 a 20:00 h.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */