.

Un moment de la priemra sortida de la cursa de BTT dels Palalresos. Foto: Tarragona21

Prop de 250 participants van prendre part diumenge passat a la desena edició de la cursa de BTT Eutiches Bicking Point, que per segon any consecutiu va tenir com a marc idíl·lic els boscos dels Pallaresos.

L’organització de la cursa la va poder salvar i disposar de nou de patrocinador gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament dels Pallaresos, que va facilitar la infraestructura necessària, va destacar Artur Aragonès, organitzador del Club Esportiu Eutiches.

Toni Tenorio, regidor d’Esports, subratllava a Tarragona21 l’aposta decidida que l’Ajuntament està fent per situar Els Pallaresos en el mapa esportiu català amb esdveniments com la cursa de BTT o la popular Eternal Running. “Estem molt satisfets que l’organització pensés en Els Pallaresos per a la seva celebració. Estem encantats de poder col·laborar en el món de l’esport perquè així és com volem ser coneguts”. La cursa “té molt bona acollida i volem seguir potenciant aquest espai”.

L’Ajuntament ha aportat les instal·lacions del camp de futbol, amb vestidors i dutxes, el treball de la Brigada i voluntaris inclòs, a més del control de carrers junt als Mossos d’Esquadra.

Un moment de la cursa. Foto: Eutiches Bibking Point

Els corredors i corredores van poder triar dos circuits, de 47 i 37 quilòmetres, amb molta presència de corriols, “que és el que ens agrada als ciclistes”, destacava Artur Aragonès, que per la seva part aprofitava també per reclamar “més ajuda dels participants i menys crítiques, pequè organitzar aquest esdeveniment és molt dificultós i esgotador”.

Aragonès remarcava “el mèrit d’haver pogut arribar a celebrar deu edicions i tot i que t’arribes a plantejar si convé seguir perquè sovint és una feina desagraïda, la valoració final és positiva”. Aragonès no amagava el seu desencís perquè molt corredors s’han esperat fins al final per apuntar-s’hi, fet que complica l’organització i “suposa un lleig a la gran quantitat de gent que hi col·labora desinteressadament”. Una situació que queda compensada pel fet que és manté el nivell d’inscripcions malgrat ser una prova amateur envoltada de curses professionalitzades que atreuen molts corredors.

Un moment previ a la sortida de la cursa. Foto: Tarragona21

“Sens dubte, els nostres amics de l’Ajuntament ens carreguen les piles, ens animen a seguir i ens han cedit les instal·lacions que demanàvem i que es mereixen els corredors, amb els vestidors i dutxes com a prinipals necessitats”.

D’on procedien els corredors? “De Barcelona, de Girona, del Camp de Tarragona -d’on és el gruix dels inscrits- i corredors locals, de Tarragona i Els Pallaresos”. També de les Terres de l’Ebre.

Quant a la cursa, en el circuit de Quàdrigues i en categoria masculina es va imposar Javi Galván, de Maxi Bike, de Tarragona. En dones, la guanyadora va ser Lourdes Cayetano, de Perafort i del Exclta Trail Tarragona.

En el circuit de Quàdrigues E-Bike va resultar vencedor Joaquín Perera, reusenc del Club Bicicleta Riudecols.

Consulteu els podis en aquest enllaç.

J. Garcia