.

.

TOTS 21


Els assistents escoltant l'explicació del monitor de l'Associació Aurora. Foto: Tots21

Els assistents escoltant l’explicació del monitor de l’Associació Aurora. Foto: Tots21

La zona del riu sota el Pont de la Via de Puigdelfí ha estat, aquest cap de setmana, l’escenari d’una plantada popular organitzada per l’Ajuntament de Perafort i l’Associació Aurora, amb l’assistència d’un públic molt familiar.

La jornada, que es va dur a terme dissabte, va començar a les 10.30h, quan es va donar inici a la confirmació de les inscripcions in situ i es va celebrar un esmorzar popular. A continuació, es va dur a terme la presentació de la jornada i, tot seguit, es van iniciar les activitats.

L'alcalde de Perafort. Foto: Tots21

L’alcalde de Perafort. Foto: Tots21

Per una banda, es va realitzar una plantació de 500 plantes autòctones típiques del bosc de ribera de 9 espècies diferents com ara l’àlber, el freixe de fulla petita, el tamariu, el saüc o el gatell entre d’altres. Un monitor de la Fundació Aurora va començar amb una explicació per als assistents sobre com s’havien de plantar aquestes espècies amb l’ajuda dels nens i nenes que van assistir a la plantada. Un cop van tenir la informació, els assistents van fer la tasca que tenien encomanda, la plantada, en dos indrets localitzats sota del Pont de la Via de Puigdelfí.

Un moment de l'explicació de l'Associació Aurora. Foto: Tots21

Un moment de l’explicació de l’Associació Aurora. Foto: Tots21

Un altre moment de la plantada popular. Foto: Tots21

Un altre moment de la plantada popular. Foto: Tots21

Per l’altra banda, molts dels assistents van aprofitar per inscriure’s a un dels dos torns de la sortida de descoberta de l’entorn fluvial, on van poder conèixer la fauna i la flora de la zona, la problemàtica amb les espècies invasores i les actuacions de l’Associació Aurora a l’espai.

La trobada va aplegar un bon nombre de famílies. Foto: Tots21

La trobada va aplegar un bon nombre de famílies. Foto: Tots21

Tot plegat va resultar un matí diferent i entretingut per passar unes hores en família gaudint del medi natural.

V.Tapias