.

Octavi Bono. Foto: Diputació de Tarragona

El director general de Turisme de la Generalitat, el riudomenc Octavi Bono, tornarà a la Diputació de Tarragona ja que no continuarà ocupant el càrrec perquè serà cessat. La seva direcció, que s’engloba en la Conselleria d’Empresa i Treball, la comanda ERC. Es preveu que Bono sigui cessat dimarts vinent, quan es reuneix el Consell Executiu de la Generalitat, segons ha sabut Tots21.

És una de les peces descatades del taulell polític que els representants de les comarques de Tarragona tenen a Govern, el futur del qual quedava pendent d’aclarir. Bono, un professional d’alt nivell en el món del turisme, que havia estat director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, va ser nombrat director general de Turisme en 2016.

Nascut a Riudoms (1968), Bono, que és independent però sempre ha fet carrera política de la mà de CiU i ara Junts, és diplomat en Turisme, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, Màster en Direcció Pública i doctorant en la URV amb una recerca sobre la governança en el sistema turístic català. En 1995 va ser nomenat gerent i director del Patronat turístic provincial, amb l’objectiu de definir estratègies diferenciades per a les marques que gestiona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb l’objectiu de potenciar les particularitats pròpies de cada territori, fomentant l’acció conjunta i unificant l’estratègia i els recursos en cada cas. A partir d’aquest moment, les seves tasques seran redistribuïdes de manera provisional per l’actual equip de l’ens provincial.

Jaume Garcia