.

.

TOTS 21


Jean Marc Segarra, en una imatge d’arxiu. Foto: Tots21

El tarragoní Jean Marc Segarra, director territorial d’Educació al Camp de Tarragona, ha estat nomenat aquest dimarts pel Consell Executiu de la Generalitat nou director general de Centres Públics, a proposta del nou conseller d’Educació, Josep González Cambray, de qui ocuparà justament la seva plaça, segons ha sabut Tots21.

Es tracta d’un salt professional d’alt nivell i reforça la confiança que tant l’actual conseller com l’anterior, el torrenc Josep Bargalló, tenen dipositada en ell.

Segarra no ha volgut fer declaracions a Tots21. Fonts del sector subratllen que el Departament, que governa ERC, busca aire fresc amb la figura de l’exdirector territorial, així com tria un professional del sector que ha buscat complicitats amb els equips directius, a la vegada que ha treballat de la mà dels consistoris especialment durant tota la llarga pandèmia, que ha afectat directament els centres educatius i ha requerit un sobreesforç en personal, material, pressupostos i organització.

El nou director general va ser director de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona i havia estat coordinador territorial de Joventut a la darrera etapa del tripartit. Llicenciat en filologia anglogermànques és nascut a Brussel.les, afincat a Tarragona i fou també professor associat de la URV.

La presidenta de la federació regional d’ERC Camp de Tarragona i diputada al Parlament, Irene Aragonès Gràcia, valora molt positivament el nomenament: “Estem molt contents. La gestió que ha fet des dels serveis territorials d’Educació durant la pandèmia ha estat exemplar i ha marcat una manera de treballar diferent, amb un empremta i una vessant humana que ha aconseguit establir complicitats amb tota la comunitat educativa, i ha estat al costat dels ajuntaments des del minut zero en aquests moments difícils”. I afegeix que “estem convençuts que el seu tarannà empàtic i la seva gran experiència ajudarà, sens dubte, a seguir transformant el món educatiu a Catalunya”.

Jaume Garcia