.

.

TOTS 21


Jordi Gené, secretari d'ERC al Tarragonès

Jordi Gené, secretari d'ERC al Tarragonès

Evolució favorable gràcies a les reformes, va venir a dir la secretària d’Estat de Treball. Segons el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, tendència positiva. Discrepo totalment. No hi ha res de favorable i positiu en la precarietat i la pobresa.

Certament hi ha hagut una lleugera baixada de l’atur. A Tarragona un 2,66%. Però les dades d’afiliació a la Seguretat Social indiquen que hi ha 3.958 afiliats MENYS en relació a desembre de 2012. Per tant, no es crea ocupació. I a veure el que ens diu l’Enquesta de Població Activa (EPA).

Els registrats a l’atur baixen gràcies al terrorisme social (reforma laboral, desmantellament de serveis públics, desviament de recursos cap a armament i obres faraòniques, tot rebaixant les partides destinades a formació, a R+D+I i a polítiques actives d’ocupació) que ha implantat la dreta catalana i espanyola, i que expulsa els nostres conciutadans perquè aquí no poden treballar, i que criminalitza l’aturat.

Quanta gent ha deixat d’estar apuntada a les llistes de l’atur un cop esgotada la prestació o subsidi? Aquesta és una dada rellevant, perquè el que no està registrat no compta. També ho és que el 39% dels registrats no cobren res de res. O que a moltes famílies, tot i treballar, se’ls hi fa llarg el mes. Com també ho és que en el darrer any, Catalunya ha perdut 17.258 habitants.

El 90% dels contractes signats són temporals i el 29,24% del total són a temps parcial. Temporalitat i precarietat són les característiques del mercat de treball. Ens estan convertint en la maquila (centre de treball en precari) d’Europa i ho pagarem car. La darrera mesura és la congelació del SMI coincidint amb la pujada de preu de diversos serveis públics bàsics.

És urgent que canviem les polítiques actuals, que deixem endarrere la crisi, l’atur, la precarietat, la temporalitat i les retallades. Necessitem un país amb un Estat del benestar fort amb uns serveis públics útils i funcionals, que vetlli pels drets fonamentals de les persones, que destini els diners públics a la gent, que persegueixi, de debò, el frau fiscal, que ajudi als empresaris a generar ocupació, que inverteixi en R+D+I, que fomenti la internacionalització de les nostres PIMES, que són el veritable teixit industrial català.

I això és possible, està a les nostres mans. Votant podem decidir canviar-ho tot per a fer un nou país per a tothom, més just socialment i més pròsper econòmicament, en benefici de tothom. Podem fer-ho, hem de fer-ho. En taxes d’atur hem d’aspirar a ser, com a mínim, com Àustria (4,8%), Dinamarca (6,7%), Holanda (6,9%). Nosaltres anem cap al 30%. Hem d’aspirar a construir la República més avançada d’Europa.

Jordi Gené

Secretari d’Organització ERC Tarragonès