.

.

TOTS 21


Una imatge de la signatura. Foto: Cedida

Una imatge de la signatura. Foto: Cedida

El grup internacional Euroports ha signat avui l’adquisició de Carbon Puerto Operaciones Portuarias, operador d’estiba i desestiba, emmagatzematge de mercaderia general i granels sòlids situada al Port de Sevilla. L’operació ha estat també aprovada i validada pel consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Sevilla (APS). “Aquesta operació és el resultat esperat que es pot produir entre dues empreses que comparteixen els seus valors, els seus mercats, el seu enfocament al client i que juntes troben sinergies de manera espontània”, ha dit Pablo García, director d’Euroports Med Hub.

En l’acord aconseguit s’estableix que Antonio Pernía, propietari de Carbon Puerto, continuarà al capdavant de l’empresa i seguirà vinculat amb tots els aspectes d’aquesta. “Antonio és un referent dins de Carbon Port, a més la seva dilatada experiència, coneixement del mercat i relacions amb els clients el converteix en un baluard que Euroports desitja preservar costi el que costi”.

Una vegada efectuada l’operació, la companyia Euroports adquireix el control d’una de les 6 terminals del Port de Sevilla. Pablo García explica que “som ambiciosos i, en aquest context, Euroports aportarà la seva actual xarxa de clients i a més la integrarà en la seva xarxa de terminals. Tot això adequant-ho als estàndards de seguretat, qualitat i sostenibilitat dels principals ports europeus”.

Les actuals instal·lacions de la terminal de Carbon Puerto —present en el recinte sevillà des de la dècada dels noranta— comprenen 145 metres lineals de moll, amb una zona de maniobra per a grues de 3.000 metres quadrats. L’àrea d’operacions està estesa fins a la línia del ferrocarril, compta amb un total de 19 naus, a més de 30.000 metres quadrats d’emmagatzematge cobert i també espai per a l’emmagatzematge descobert. Actualment la instal·lació disposa d’una grua amb 124 tones de capacitat sota ganxo. En total, la superfície que ocupa Carbon Puerto a la carretera del Copero ascendeix a 83.000 metres quadrats.

L’adquisició de Carbon Puerto reforçarà encara més la presència de’Euroports com a principal Operador Portuari Logístic a Europa i concretament en l’àrea mediterrània, així ho indica Pablo García: “Euroports posa a disposició de Sevilla i del seu entorn la seva xarxa europea de terminals que permetrà dinamitzar el desenvolupament econòmic de la regió, facilitant tant les importacions i les exportacions dels productors i consumidors i, per tant, situar al Port de Sevilla en l’òrbita i en el punt de mira dels principals actors internacionals que ja actuen en els ports europeus, facilitant la seva visibilitat i generant noves oportunitats de negoci. Euroports aportarà una xarxa internacional de clients que coincideix plenament amb la tipologia de mercaderies amb les quals actualment Carbon puerto desenvolupa la seva activitat”.