.

 L'acte tindrà lloc dilluns a les 12 h a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV


L’acte tindrà lloc dilluns a les 12 h a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona organitzen aquest dilluns, 25 de març, de 12 a 13.30 h, un col·loqui sobre què passaria si desaparegués la Unió Europea, posterior a la projecció de “La gran invención”, de Fernando Trías de Bes. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, al Campus Catalunya.

La projecció, de 20 minuts de durada, anirà seguida d’un debat amb Jaume Camps, investigador del Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS); Neus Oliveras, professora de Dret Públic de la URV, i les estudiants de la URV Agostina Romano i Mariam Lufti. El debat serà presentat i moderat pel periodista Jordi Gil.

L’acte s’emmarca en la campanya “Aquesta vegada voto” que el Parlament Europeu va posar en marxa l’1 de juny del 2018 per involucrar les persones en la democràcia europea i, en concret, en les properes eleccions europees del 26 de maig. Aquesta campanya està especialment enfocada als joves, dels quals només el 24% van votar a les eleccions europees de 2014 a Espanya.

Què fa la UE per mi?

El 14 de novembre del 2018, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va presentar a Estrasburg la posada en marxa de la pàgina web “El que Europa fa per mi”, amb la qual es vol donar visibilitat a l’impacte positiu de la Unió Europea en la vida de la gent mitjançant breus notes informatives sobre com la Unió Europea ha millorat la vida de la gent. El portal web permet fer recerca per regions, àmbit professional o aficions.

Pel que fa a la vida dels joves, figuren com a exemples la creació d’una Garantia Juvenil perquè els menors de 25 anys sense feina ni estudis disposin d’una major oferta formativa i laboral; una normativa per combatre els continguts audiovisuals nocius per als menors; o el Programa d’Intercanvi de Talent Europeu, que agrupa un centenar de festivals de música de la UE i Noruega i ajuda els músics europeus a desenvolupar el seu talent i a accedir a nous públics.