.

Vista aèria de les actuals instal·lacions d'Euroenergo, firma dedicada a l'emmagatzematge de combustibles. Foto: Euroenergo

Vista aèria de les actuals instal·lacions d’Euroenergo, firma dedicada a l’emmagatzematge de combustibles. Foto: Euroenergo

La societat Euroenergo, dedicada al sector dels hidrocarburs, ha estat la guanyadora de l’anomenat procés de competència de projectes presentat a l’Autoritat Portuària junt amb un competidor per fer-se amb una important superfície de l’ampliació del Moll de la Química de Tarragona. El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària celebrat a finals de setembre va inclinar-se per l’oferta d’Euroenergo. No ha trascendit la xifra que suposarà l’operació.

Euroenergo, ja present al Port de Tarragona, haurà de formalitzar ara la presentació de la sol·licitud junt amb el projecte per ocupar aquests espais, que sumen 6,8 hectàrees, en dues finques de 2,3 i de 4,4 hectàrees, segons ha pogut saber Tarragona21.

Amb aquesta adquisició, queda gairebé enllestida la sortida de les 16 hectàrees que fa dos anys es van començar a comecialitzar el Port. Queden ara prop de dues hectàrees per enllestir-ho tot donat que dues empreses, Terquimsa i Tepsa, ja van anunciar que ampliarien instal·lacions i es quedarien supefície del nou Moll de la Química.

El Port, no obstant això, li demanarà a Euroenergo una mena de permuta d’una petita part de la superfície per així poder disposar de les prop de dues hectàrees que queden per comercialitzar unificades i amb sortida al mar.

La societat Euroenergo és una empresa independent dedicada a l’emmagatzamament de productes del petroli i biocarburants.

És titular d’un parc d’emmagatzemament situat al Port, amb una capacitat de 331.000 m3 distribuïts en 18 dipòsits. Disposa de dos espais per atracament de vaixells.

Terquimsa va estrenar el mes de maig un espai de 400.000 metres cúbics en una inversió de 7,5 milions  d’euros per a sis nous tancs al nou Moll de la Química. Tepsa també està ampliant el seu espai al nou Moll de la Química.

L’anterior ministra de Foment, Ana Pastor, va inaugurar l’ampliació del Moll de la Química el mes de juliol de 2014. Tot el complex del Moll té una superfície de 34 hectàrees, la inversió estatal és de 71 milions d’euros i la privada, de 43, amb un termini de pagament de quatre anys.

J. Garcia