.

.

TOTS 21

Eudald Carbonell, en una imatge d'arxiu

Eudald Carbonell, en una imatge d’arxiu

L’arqueòleg Eudald Carbonell rebrà el títol de fill adoptiu de la ciutat de Tarragona dimecres vinent, 8 d’abril, en un acte presidit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que se celebrarà al saló de plens de l’Ajuntament a les set de la tarda. El títol se li concedeix en reconeixement per la seva trajectòria científica i docent, especialment per la creació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), ubicat al campus Sescelades de la URV, a Tarragona, “tasca que ha beneficiat la ciutat i li dóna prestigi en el context internacional”. Carbonell també és codirector del Projecte Atapuerca.

Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953) va arribar a Tarragona el 1988 per incorporar-se com a professor del que llavors era delegació de la Universitat de Barcelona en aquesta localitat. Des de Tarragona ha estructurat un equip de recerca transdisciplinar amb projecció internacional, que treballa en els millors jaciments en el seu àmbit, portant el nom d’aquesta ciutat en diversos països del món.

Ha destacat en la seva trajectòria per la seva anàlisi de la tecnología prehistòrica i la fabricació d’eines, ha participat en excavacions de nombrosos països i és autor de diverses obres tant de caràcter divulgatiu com especialitzat.