.

Imatge de la presentació del projecte. Foto: Tarragona21

Imatge de la presentació del projecte. Foto: Tarragona21

La plataforma Aturem BCN World i estudiants d’arquitectura presenten un treball per donar alternatives i ús a l’espai destinat pel macro complex turístic.

Dotze estudiants de l’assignatura: Territori i Paisatge. Projectes Territorials. De la URV han realitzat un estudi on plantegen els usos que podria tenir l’espai de Vila-seca i Salou destinat a BCN World.

Des de la Plataforma Aturem BCN World s’ha apuntat que en el context en què es troba el complex s’havia de posar el comptador a zero. La Plataforma ha reclamat que les condicions que es van donar al grup Veremonte havien de canviar després que hagi marxat aquest grup per a la construcció de BCN World.

També han reclamat un projecte molt més viable i ha destacat la proposta que han fet els alumnes de la URV.

El treball s’ha presentat com un punt d’inici per poder presentar un projecte més ampli que es podria fer seu la Plataforma i s’intentaria fer arribar a les institucions.

S’han volgut promoure espais naturals i incentivar l’ús d’aquest espai perquè ara mateix està infrautilitzat.

L’estudi també contempla potenciar singularitats del territori com la Séquia Major o els diferents camins que es podrien convertir en zones verdes.

La Séquia Major és un espai protegit on hi ha diferents espècies protegides i es podria arribar a convertir en un punt d’interès turístic ecològic per ensenyar vegetació i animals autòctons de la zona.

De fet també es contempla poder unir Salou, Vila-seca i la zona del CRT amb diferents camins que alguns ja estan començats i altres s’haurien de començar.

El treball presenta dues fases també de l’elaboració del projecte. Una primera per la utilització del terreny abans de la posada en marxa de BCN World i una altra diferent per quan comenci a funcionar el complex turístic.

Una de les propostes del projecte podria passar per la creació d’un centre d’interpretació del jaciment de Calípolis i de la séquia Major.