.

.

TOTS 21


 

El Gran Circ dels Reis Mags s’ha estrenat avui a Tarragona en una nit en què els gairebé 2.000 assistents han pogut copsar una gran varietat de talents i un marcat to reivindicatiu. Acrobàcies, malabarismes, salts i l’humor dels pallassos han omplert la Tàrraco Arena. També hi han actuat gossos, aus i cavalls, uns “animals artistes”, en paraules del director i presentador, Genís Matabosch, a qui “adorem, estimem i respectem tant o més que a les persones”. Matabosch ha adreçat aquestes paraules al públic abans de donar pas a l’espectacle eqüestre de la Troupe Assa, l’últim dels tres en què hi apareixen animals.

“Ens interessem perquè els animals que hi actuen siguin feliços”

“Estem contents per l’estrena, però tristos perquè hi ha gent que diu que al circ es maltracten animals. En el nostre cas, és fals. Reben visites setmanals de veterinaris, tenen un bon hàbitat, i ens interessem perquè siguin feliços”, ha manifestat al públic assistent. Matabosch i la seva Circus Arts Foundation es referiria a les crítiques que van rebre per part de la CUP de Girona quan oferien en aquesta ciutat catalana el seu espectacle El Gran Circ de Nadal. Els cupaires van criticar que els animals visquessin als vestidors del pavelló de Fontajau, segons ells un espai limitat i humit.

La Troupe Zola ha estat la més activa d’una nit en què s’entrellacen diversos espectacles amb un fil conductor (els Reis Mags i l’ambient nadalenc) que, a banda dels materials gràfics, es transmet també amb la selecció musical i amb alguns dels vestuaris. Els mongols han obert amb un xou d’acrobàcies i han tancat amb el seu premiat espectacle de salts a la bàscula. La companyia ha sabut sobreposar-se a les caigudes i errors lleus normals en un espectacle brillant que busca els límits de la precisió de moviments.

Els pallassos de la Campa Family s’han posat el públic a la butxaca des que han posat el peu a l’escenari gràcies a la interacció constant amb el públic, amb clucades d’ull a Catalunya i al català. Les aparicions dels mexicans han mantingut el públic endollat a la funció en tot moment. Després d’aquestos, els més interactius amb la grada han estat les cacatues i papagais de Juan Gutiérrez, que han passat volant ben a prop dels seus caps. Gutiérrez ha ofert també un espectacle d’Agility amb gossos.Dues actuacions impecables de malabaristes i gimnastes ucranians (Vladimir Gumeniuk i el Duo Vladimir, respectivament) són els altres xous que apareixen al Gran Circ dels Reis Mags.

En acabar l’espectacle, Matabosch va tornar a exhibir un to reivindicatiu, aquest cop amb el món del circ en general, i amb el dels Reis Mags en particular. Va demanar als assistents que els ajudin a rebatre “la imatge que alguns tenen de que el circ és un espectacle per a nens, o que sempre fem el mateix”.

Quatre funcions dissabte i diumenge, amb el 50% de l’aforament venut

El Gran Circ dels Reis Mags es podrà veure en quatre funcions més aquest cap de setmana, que en acabar l’estrena d’avui ja tenien un 50% d’aforament venut. L’espectacle es podrà veure dissabte a les 16:30 i a les 19:30h,  i diumenge a les 11:30 i a les 17:30h.

Romà Rofes