.

Poblet, avui amb els representants de les fundacions i de Caixbank. Foto: Tarragona21

Canvi de registre en la gran gala benèfica de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. La gran innovadora en el món del flamenc clàssic i modern, Estrella Morente, protagonitza el cap de setmana musical al Camp de Tarragona en ser la gran figura de la gala.

Serà a les 21 hores de divendres, 17 de novembre, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Morente actuarà acompanyada de cinc artistes més: José Carbonell Montoyita (guitarra), José Carbonell Monti (guitarra), Ángel Gabarre (palmes / cors), Antonio Carbonell (palmes / cors) i Pedro ‘Popo’ (percussió).

‘Martinete’, ‘Caña’, ‘Tangos’, ‘Taranta’ o ‘Seguiriya’ són algunes de les peces del repertori que oferirà la diva del flamenc modern.

Aquest matí de dijous només quedava un vuit per cent de les entrades per vendre.

Dotada d’una veu cristal·lina, la granadina sap barrejar les influències antigues de la música popular de la seva Granada natal amb les últimes tendències del flamenc del nou mil·lenni. Ha guanyat innombrables premis, entre d’altres l’Ondas a la millor creació flamenca, la candidatura als Grammy Llatí i dos dels Premis Amigo. El seu primer disc va ser disc de platí, i el segon d’or.

D’aquesta manera, la Fundació contra a leucèmia i la Fundació Auditori Josep Carreras segueixen apostant per intèrprets d’alt nivell internacional per a una gala benèfica el preu de l’entrada de la qual és de 50 i on es pot contribuir també amb una fila zero no presencial (número de cc: ES66 2100 0154 4702 0033 5708).

L’oferta és possible cada any, i enguany ja en són 16 les edicions, per la doble aposta de les dues fundacions i la imprescindible aportació econòmica de l’Obra Social de la Caixa. Els protagonistes de les tres entitats i l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, han protagonitzat avui la signatura que referma un any més l’acord de col·laboració. No té la Fundació Josep Carreras cap altre acord semblant en cap institució a Catalunya com li succeeix a Vila-seca.

Imatge promocional d’Estrella Morente. Foto: Gregori Civera

Justament, la Fundació ha obert un centre investigador a Can Ruti per lluitar contra la leucèmica, el segon que posa en marxa l’entitat benèfica. “I per això és essencial la col·laboració ciutadana a través de les gales benèfiques, i el primer que les fa és el propi Josep Carreras”, ha destacat el gerent de la institució, Antoni Garcia Prat. Aquest ha definit com “un pas de gegant” la posada en marxa del centre investigador de Can Ruti. Així, la fundació ha pogut posar en marxa sis equips d’investigació.

Al seu torn, l’alcalde de Vila-seca ha destacat les xifres positives que avalen els 15 anys de programació de l’Auditori: “Nascut en 2002, fins a 235.000 persones han passat per aquesta sala, s’hi han fet 778 actes, 680 d’ells, concerts, el que suposa una mitja de 45 concerts per any”. Poblet ha subratllat que no hi ha cap altre equipament musical a la Catalunya sud que presenti aquestes xifres tan elevades. “Això ens garanteix poder afirmar que tenim una oferta musical acreditada i que som un àmbit referencial a Catalunya”.

Poblet ha fet memòria del primer cop que Carreras va trepitjar l’escenari i va quedar impressionat per l’alta qualitat sonora de l’Auditori de Vila-seca. Un desig per als propers anys és que Carreras, que va obrir les gales benèfiques en la primer edició (1988), torni a actuar a Vila-seca en una propera edició.

L’aposta que des de fa 15 anys ha fet l’Obra Social de la Caixa ha quedat avui reiterada. L’activitat de les dues fundacions Carreras coincideix amb els objetius fixats als estatuts de l’Obra Social, ha destacat Alexis Gómez, director d’Institucions de Caixabank.

Entre les figures internacionals que han protagonitzat la gran gala benèfica de Vila-seca figuren Jaume Aragall, Josep Bros, Lynne Dawson, Ainhoa Arteta, el tarragoní Àngel Òdena o María Bayo. L’any passat va actuar Josep Bros, amb Marco Evangelisti al piano.

J. Garcia