.

L'incendi crema des de les 5:25 de la matinada. Foto: Bombers

L’incendi crema des de les 5:25 de la matinada. Foto: Bombers

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat a dos quarts de nou del matí d’aquest dijous l’incendi forestal que crema des de les 5.25 de la matinada a Mont-roig del Camp.

El foc ha obligat a tallar la circulació de l’A-7 entre Miami Platja i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant durant aproximadament una hora i mitja, segons ha informat el Servei Català de Trànsit i Bombers de la Generalitat, que treballen a la zona amb una quinzena de dotacions.

L’incendi crema matoll i les tasques d’extinció es poden veure dificultades pel fort vent que bufa a la zona, tot i que els Bombers són optimistes sobre la seva evolució. El foc es troba prop de la via, que s’ha tallat al quilòmetre 1.133 aproximadament, i ha començat a l’altura del quilòmetre 274 de l’AP-7, tot i que la carretera que s’ha hagut de tallar la circulació és l’autovia A-7. Entre les 5.30 i les 6 hores del matí el telèfon d’emergències 112 ha rebut 34 trucades alertant de l’incendi.

Els Bombers han destinat per a les tasques d’extinció fins a 14 dotacions terrestres; 9 camions d’aigua, a més de vehicles del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i dotacions de comandament.

A les dues dela tarda, hi resten 4 vehicles d’aigua, 1 unitat GRAF i 2 vehicles de suport. Aquest dispositiu treballarà per acabar de repassar tot el perímetre i revisar els punts calents per així evitar revifalles.

Segons les informacions dels Mossos d’Esquadra, que han destinat 21 efectius, no ha calgut fer cap desallotjament. Com a conseqüència del fum, això sí, s’ha confinat preventivament la zona més propera al foc els veïns de la urbanització més a tocar del mar de Miami Platja, a qui s’ha demanat que tanquin portes i finestres..

El Cos dels Agents Rural, que investigaran les causes de l’incendi, han mesurat la superfície afectada. Hi havia dos focus, en un dels quals ha cremat 9,12 hectàrees i, en l’altre –situat a pocs metres- 0,4 hectàrees. La vegetació afectada és matoll.