.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, amb el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, aquest divendres durant la signatura d'un conveni a la Diputació de Tarragona. Foto: ACN

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha lamentat aquest divendres a Tarragona que s’hagi posat en el mateix pla l’actitud violenta d’uns vàndals amb la contenció dels Mossos d’Esquadra durant aquestes quatre nits d’aldarulls a Can Vies. Espadaler no “tolera” que s’equiparin dues situacions que no tenen res a veure i avisa que el cos policial no farà “cap cas enrere” en la contenció de la violència si aquesta persisteix, al marge dels intents de mediació que s’han obert i que el conseller valora positivament. En relació a la col·laboració amb la policia espanyola, Espadaler ha assegurat que agents d’aquest cos ja van intervenir aquesta passada nit per protegir algunes seus de l’Estat a Barcelona.

“És habitual, s’ha fet altres vegades”, afirma el conseller, el qual apunta que aquest cop ha rebut l’oferiment per part de l’Estat amb la compareixença davant els mitjans de la delegada del govern espanyol a Catalunya, també via telèfon i a través d’una nota del mateix ministeri. “Tenim col·laboració amb la policia nacional i cada vegada que hi ha algun tipus d’incident que s’intueix que pot ser necessari rebem l’oferiment, no sols ha estat en aquesta ocasió,”, ha assegurat el conseller, el qual ha especificat que els agents es van situar davant les dependències estatals -comissaries i Delegació del govern espanyol- per protegir aquestes seus. “Assumim la nostra competència, que és la d’ordre públic i destinem aquestes efectius a la protecció d’aquests espais”, ha aclarit el conseller.

/* JS para menú plegable móvil Divi */