.

El conseller ha presidit avui a Salou la Junta Local de Seguretat

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, creu que l’organització de patrulles de pagesos tarragonins per combatre els robatoris “no són la resposta” al problema d’inseguretat al camp. Tot i que ha insistit que “mai” es privarà el dret d’una persona a vetllar per la seva propietat, ha defensat que la solució passa per “una major coordinació” entre la policia, els pagesos i les autoritats locals. El conseller ha afegit que Interior no donarà “cap cobertura” a l’organització de patrulles perquè “qui ha de fer de policia, és la policia”. Espadaler ha defensat la necessitat que el codi penal penalitzi la reincidència i incorpori la dispersió territorial com un agreujant en la comissió de robatoris.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’ha mostrat “preocupat” per la percepció d’inseguretat que tenen els pagesos tarragonins, malgrat que ha considerat que l’alarma generada no respon a un increment sobtat del nombre de delictes. En aquest sentit, el titular del departament ha defensat que la resposta ha de ser una millor coordinació entre la policia i els pagesos, a través dels sindicats agraris i les autoritats locals.

Tot i així, Espadaler s’ha alineat amb Unió de Pagesos a l’hora de defensar un enduriment del codi penal. El conseller d’Interior ha reiterat que el departament és partidari que la legislació penalitzi més la reincidència i que incorpori la dispersió territorial com un agreujant en la comissió de robatoris tal com es dóna, per exemple, en el cas de la nocturnitat.

Aquest dilluns, el sindicat agrari va donar llum verda a l’organització de patrulles rurals al Camp de Tarragona per combatre els robatoris a masies i finques agrícoles del territori. El sindicat té previst elaborat un llistat de pagesos disposats a participar en les rondes de vigilància perquè es puguin coordinar en els pròxims dies si es produeix un repunt dels fets delictius.