.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha passat revista als vehicles de Protecció Civil d'associacions d'arreu del territori. Foto: ACN

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha dit aquest dissabte que “una imputació no és una culpabilització, és una garantia de defensa”, en referència als sis Mossos de la comissaria del Vendrell imputats per presumptes lesions a un detingut.

Foto de família de les autoritats amb els 400 voluntaris de Protecció Civil

Així, ha manifestat la seva “confiança en aquests agents”, que es mantenen en el servei, i ha demanat que es respectin els procediments de l’Administració de justícia. Entre els agents implicats hi hauria un caporal imputat també per la mort d’un jove a la comissaria del Vendrell l’estiu passat.

Un jutjat del Vendrell va imputar, aquesta setmana, sis agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la capital del Baix Penedès per presumptes lesions en la detenció d’un home el 31 de desembre de l’any passat a Calafell. Entre els implicats, a més, hi hauria un caporal que també està imputat per la mort d’un jove al calabós de la mateixa comissaria l’estiu passat. En aquest sentit, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que els agents es mantenen en el servei i que té “confiança que les coses s’han fet ben fetes”.

Dia del Voluntari de Protecció Civil

El conseller ha realitzat aquestes declaracions en el marc de la celebració, a Tarragona, del Dia del Voluntariat de Protecció Civil a Catalunya. Es tracta de la segona trobada que s’organitza, amb la intenció de fer-ne una cada any, i Espadaler l’ha valorat molt positivament i ha parlat ja de consolidació. Així mateix, ha marcat diversos objectius de cara al 2014. D’una banda, ha volgut posar l’accent en la formació, i ha explicat que els mòduls de formació que s’oferien fins ara als voluntaris, de 50 hores, passaran a ser de 72. D’altra banda, ha destacat la feina que cal fer en l’àmbit de la prevenció, conscienciant els ciutadans que “la seguretat és una coresponsabilitat de tots”.

Carnet del voluntariat de Protecció Civil

El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha anunciat que per aquest 2014 instauraran el carnet del voluntariat, de manera que els membres de les associacions es puguin acreditar com a tals davant d’altres cossos de seguretat i de la ciutadania en general.

A l’acte d’aquest dissabte hi han assistit 57 associacions de Protecció Civil de tot Catalunya i uns 400 voluntaris. Cal recordar que, a tot el país, hi ha registrats gairebé 900 voluntaris i 78 associacions i, segons Aurich, es persegueix la fita d’arribar al centenar.

El servei del 112 no pot estar centralitzat només a Reus

El conseller Espadaler també s’ha referit a la proposta de resolució presentada aquesta setmana al Parlament de Catalunya pel Partit Popular en què demana que el centre del 112 de Reus es converteixi en l’únic de Catalunya. Espadaler ha justificat que “no podem tenir una sola sala” perquè “si passés alguna incidència quedaríem cecs”, ha afirmat. Així, ha qualificat de “fonamental” tenir repartides les emergències catalanes en els dos centres actuals -a l’Hospitalet de Llobregat i a Reus -.