.

.

TOTS 21

La Terrafira del Morell en versió nadalenca ha esclatat amb tot el seu esplendor aquest matí de dissabte després d’haver-se suspès la jornada inaugural de divendres degut a la forta ventada que afectà plenament el recinte firal i que ha obligat regidors i personal de brigades gairebé a no dormir.

I ha esclatat en un solar de la mida més gran que un camp de futbol on es reuneix concentrada l’oferta comercial, associativa i lúdica del Morell i d’altres poblacions, tot amanit amb una seqüència constant d’activitats que fan que sempre ‘passi alguna cosa’, sigui un concurs de bàsquet que organitza el CB Morell avui i demà, sigui una cerca de tiós que es troben amagats per la Fira i pel municipi -i que organitza l’Ampa Ventura i Gassol-, sigui un tast de cervesa Kesse, de vermut o un d’avellanes guiat, que realitzarà aquesta tarda la firma Cal Rosset, de la veïna Vilallonga del Camp.

Del Morell tenim els històrics Palau i la seva fruita seca, o Mas Montseny, atrevida firma de qualitat que servei olis i que diumenge serà a la Fira de l’Oli del Morell junt a la cooperativa local.

I a Terrafira és un moment oportú per descobrir les avellanes torrades pràcticament acabades de sortir del foc que comercialitza La Trencadora, firma familiar del Rourell, i que només les ven amb pocs dies de diferència perquè no es perdi el sabor de l’acabat de torrar. La Trencadora -Basora Comercial-, amb el el Pep Torrens i la Mònica Cadena a l’estand, tenen un altre secret per oferir als que valoren el producte KM 0: la crema de cacau i avellanes, creada fa un any i d’un sabor i qualitat molt superiors a les marques que tots coneixem.

D’avellanes també en saben les germanes Ester i Irene Gomis, de Vilallonga, que venen fins i tot oli amb la marca Ca Rosset. I de vins i caves en saben al Mas de la Sabatera, amb el Xavi Pallarès i el seu fill Eduard, un casalot de quatre segles situat entre Montblanc i Prenafeta en procés constant de restauració.

Del Morell hi ha un ampli vetall d’empreses i entitats, com la Carmen, que ven roba masculina i femenina, o el Sergi i l’Albert, que al carrer Gaudí tenen Monnatura. Si vostè té un jardí, ja els pot cridar perquè el dissenyin. Aquest divendres van tenir feina extra amb la ventada i les afectacions en arbres i places.

L’entitat L’Embruix, amb més de quaranta anys de vida i deu seccions que cobreixen força activitats, el futbol-sala, el futbol o els Clàssics Morell també hi han fet cap a Terrafira. Els de Clàssics Morell, amb Miquel Roig de president, ofereixen 50 vehicles, amb una notable col.lecció de cotxes 600, algun Mini, un Chevrolet que no es troba al nostre país, i un espaterrant escarabat convertit en un Dannert i que condueix i sobretot retoca l’expert en disseny de vehicles Manel Florencio.

Terrafira seguirà fins demà diumenge i al matí la jornada es completarà am la Fira de l’Oli.

Galeria d’imatges de la jornada. Fotos: Tots21:

Una imatge de l’hora del concert-vermut

Una col.lecció de Seat 600 dels Clàssics Morell

Manel Florencio i Josepa Pallarès, amb el seu Volkswagen escarabat Dannert

La mainada, buscant tions pel poble

La Kati i la Cristina, de l’Ampa Ventura Gassol

La llar d’infants municipal proposa activitats nadalenques. Són, d’esquerra a dreta, la Meritxell -la directora-, la Raquel, la Marta, la Beatriz i la Montserrat

El Sergi i l’Albert, de Monnatura

Eduard i Lluís Pallarès fan caves i vins al Mas de la Sabatera, a la Conca de Barberà

A la Trencadora del Rourell venen avellanes acabades de torrar i crema de cacau i avellanes. Aquí, el Pep Torrens i la Mònica Cadena

Les germanes Ester i Irene Gomis, de Ca Rosset

Carmen, de Novetats Albert, del Morell, ven roba masculina i femenina

Els tastos gastronòmics són una altre atractiu. A la imatge, un de cervesa

El Biel i el Nil, de l’associació Embruix

Consulteu la rogramació en aquest enllaç.

Jaume Garcia