.

Foto conjunta dels promotors de l’acord fracassat entre ERC i el PDeCAT

Esquerra Constantí i Iniciativa per Catalunya concorreran a les eleccions municipals amb la marca Compromís per Constantí i denuncia que “ha estat el PDeCAT qui ha canviat les seves condicions quan el pacte ja s’havia acordat”.

Des Compromís per Constantí asseguren que a conseqüència de les “pressions rebudes ” des de la direcció del PDeCAT de Tarragona han fet que aquests últims volguessin canviar les condicions del pacte.

Compromís per Constantí “lamenta que el PDeCAT expliqui un relat esbiaixat dels fets. En les reunions entre les tres formacions Esquerra i Iniciativa estaven disposades a no encapçalar la llista i deixar les primeres posicions a persones independents o bé a l’actual regidora del PDeCAT, Isabel Barrena, afirma ERC. El PDeCAT argumenta no volia concórrer amb la marca blanca d’ERC.

ERC recorda que l’objectiu prioritari de l’acord inicial era actuar sota la demanda que havia sorgit “d’una part important de la població d’actuar conjuntament després dels fets de l’1-O “. Els tres grups van recollir aquesta petició i per això van decidir unir esforços; “per arribar a l’Ajuntament i governar al municipi amb sintonia de les preocupacions i inquietuds dels constantinencs i constantinenques “.

Compromís per Constantí considera que canviar les regles del joc quan el pacte ja estava acordat pels tres grups municipals “indica clarament que la paraula del PDeCAT té poc valor i que és difícil mantenir la confiança en aquest context “. Afirmen que en tot moment hi ha hagut “voluntat per part de Compromís per Constantí d’arribar a decisions consensuades i que no troben lícit que una de les tres parts es faci enrere a darrera hora “.

Compromís per Constantí presentarà els candidats els propers dies i ofereix a tots els convilatans la possibilitat de col·laborar activament amb la candidatura per fer-los protagonistes de la il·lusió compartida per al futur de Constantí.