.

.

TOTS 21

L’accció, que formava part de la Setmana Cultural del barri, ha comptat amb 25 participants. Foto: Cedida

Les entitats Al Camp Residu Zero, CEN i l’Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon, han acollit diversos voluntaris del barri tarragoní per realitzar una recollida de residus al bosc de darrere del camp de futbol. En total s’han recollit 500 kg (50 kg de vidre, 50 kg d’envasos, 100 kg de rebuig i 300 kg de voluminosos). D’entre aquestes deixalles, s’ha trobat molta roba, matalassos, ferralla, ampolles de vidre, llaunes de refrescos, embolcalls de plàstic, pneumàtics, fustes…

Aquesta acció, que formava part de la Setmana Cultural del barri, ha comptat amb 25 participants i tenia com a objectiu de conscienciar sobre la gran quantitat de brossa que generem cada dia i l’impacte negatiu que té quan acaba al medi natural. És per això que l’entitat Al Camp residu zero recomana reduir al màxim els residus que generem cada dia (evitant els productes d’un sol ús, usant productes reutilitzables, allargant la vida dels objectes…). D’aquesta manera, tindrem una vida més saludable i un entorn menys contaminat.

Demà diumenge 23 es farà un taller on es donaran alguns consells molt pràctics per reduir els residus de manera molt senzilla i s’acabarà creant pasta de dents i sabó de rentaplats residu zero, dos productes que beneficiosos pel medi ambient i per la nostra salut ja que no contenen substàncies tòxiques i són més econòmics que els productes. convencionals.

Al Camp Residu Zero realitza recollides de residus mensualment al Camp de Tarragona per conscienciar sobre les conseqüències de generar tants residus al dia a dia. A més, denuncia la lamentable situació de diversos espais naturals (platges, boscos, rieres, etc.) i exigeix educació i més penalització per les persones que aboquen deixalles per evitar que ho segueixin fent.

Redacció