.

L'acte es va celebrar al saló de plens de l'Ajuntament

L’acte es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament

Aquest dimecres 9 de març s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la presentació dels materials i les activitats didàctiques sobre la “Ruta de l’aigua” de Constantí, que han elaborat prop d’una vintena d’alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vidal i Barraquer.

El passat mes de novembre va tenir lloc la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Constantí i l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona per desenvolupar aquest projecte, una activitat inclosa en el Pla Educatiu d’entorn al municipi.

L’objectiu ha estat el de dinamitzar aquesta “Ruta de l’aigua”, una ruta de paisatge cultural promoguda per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí i que compta amb una sèrie d’indrets emblemàtics i d’interès que tenen l’aigua com a nexe comú.

En aquesta ruta hi podem descobrir els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals.

Entre els treballs que s’han realitzat per part dels alumnes destaca una ruta literària inspirada en aquesta “Ruta de l’aigua”, una gimcana, materials audiovisuals o jocs didàctics, que passaran a disposició de l’Ajuntament de Constantí i que es podran utilitzar com a material educatiu a les escoles i també adreçat als visitants del municipi en general. Des de l’Ajuntament s’ha ofert l’assessorament i el suport logístic per a l’elaboració d’aquest material, amb tasques de recerca documental i aportació de recursos bibliogràfics.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, s’ha mostrat molt satisfeta dels resultats obtinguts amb l’activitat i ha parlat de l’objectiu de “millorar i potenciar amb noves aportacions el material didàctic existent al voltant d’aquesta Ruta de l’aigua i revalortitzar així el patrimoni històric i cultural del municipi.”