.

.

TOTS 21


Properament l’Ajuntament iniciarà una prova pilot de recollida de la poda porta a porta

Properament l’Ajuntament iniciarà una prova pilot de recollida de la poda porta a porta

Sovint es fan tasques de poda en molts jardins de Roda de Berà. Els residus que generen aquestes feines acostumen a ser molt voluminosos i mal gestionats contribueixen a incrementar la sensació de brutícia, sobretot quan són abandonats en qualsevol indret, una pràctica que està prohibida i que pot comportar sancions.

A partir de demà, 15 de febrer, l’empresa que s’encarrega del servei de recollida de la poda canviarà, i serà Nordvert SLU (Sorigué), motiu pel qual el servei patirà diverses millores.

A banda de les 22 caixes metàl·liques actuals, de 9 metres cúbics de capacitat d’emmagatzematge, les quals també es canviaran i es veuran modernitzades, s’instal·laran 8 de noves a noves ubicacions, i 3 més que encara està per definir el seu emplaçament.

Els nous contenidors estaran ubicats als carrers:

– c. Meritxell / c. Pompeu Fabra.

– c. dels Esports / c. Sant Salvador.

– c. Ossa Menor / c. Hèrcules

– c. Teide.

– passeig Tarragona / pl. Espanya.

– c. Camèlies.

– c. Doctor Robert / c. Sínia.

– c. Rosa Sensat / c. Lola Anglada.

El servei de recollida de restes vegetals es diferencia en dues temporades. Durant la temporada alta, que compren entre els mesos de novembre i gener, la recollida s’efectuarà quatre dies a la setmana, dilluns, dimarts, dimecres i divendres. Pel que fa a la temporada baixa, entre els mesos de febrer i octubre, la recollida s’efectuarà tres dies a la setmana, dilluns, dimecres i divendres.

Prova pilot de recollida porta a porta

Properament l’Ajuntament posarà en marxa una prova pilot de recollida de restes vegetals domiciliària, tot i que encara s’ha de definir la planificació i la data d’inici.

Es durà a terme al barri de l’Eixample i serà una prova per comprovar si el sistema funciona i poder d’ampliar-lo a tot el terme municipal, el qual serviria per racionalitzar el servei i evitar abocaments incontrolats a l’entorn dels contenidors de la resta de residus.