.

Imatge de l'espai de lleure "Llimoners del Gassó". Foto: Cedida

Imatge de l’espai de lleure “Llimoners del Gassó”. Foto: Cedida

L’àrea recreativa dels Llimoners del Gassó, inaugurada oficialment el 2 de juliol, va obrir les seves portes a la ciutadania la passada setmana. Els primers usuaris no es van demorar i ja el dissabte al migdia les barbacoes i les taules de picnic que conformen aquesta zona d’esbarjo de titularitat municipal van ser estrenades. Els “Beerbikers”, una agrupació d’aficionats al ciclisme de Roda de Berà, van escollir l’espai de lleure per celebrar la seva barbacoa anual. Els grup format per tretze amics va utilitzar les barbacoes per preparar una bona quantitat de carn a la brasa i verdures, i van gaudir de l’espai fins les set de la tarda, horari en el qual la instal·lació tanca els dies d’estiu.

L’espai de lleure dels Llimoners del Gassó ha estat un dels últims grans projectes de l’Ajuntament, una zona que es trobava sense cap ús i que va ser arranjada per la Brigada Municipal i reconvertida amb grans resultats en una zona d’esbarjo i lleure. Els treballs, executats íntegrament pels treballadors municipals en dos fases diferents, van transformar aquesta zona abandonada en una àrea equipada amb barbacoes, taules i jocs infantils. L’espai compta amb una superfície de prop de 1.000 metres quadrats, a dos nivells diferents, amb taules d’obra i taules de tipus picnic; una zona de foc, amb una superfície de 50 metres quadrats, cinc barbacoes i quatre piques de rentat amb aigua potable; un magatzem, una zona de jocs infantils, i lavabos públics.

Les sol·licituds de reserva hauran de presentar-se a l’Hotel d’Entitats, de forma presencial, o bé per correu electrònic o per telèfon (977 65 77 12). Tanmateix, també podran efectuar-se el mateix dia del seu ús directament amb el responsable de l’àrea, tot i que la reserva prèvia de l’espai contempla una bonificació en el preu.

Així, la taula de picnic per a deu persones té un preu de 10 euros, però si es reserva amb anterioritat aquest es redueix a 8 euros. De la mateixa manera el preu de la bossa de carbó i la pastilla per encendre el foc s’ha fixat segons ordenances en 3,75 euros, però si es reserva a l’Hotel d’Entitats serà de 3 euros. També la reserva i la utilització d’una barbacoa, a un preu de 5 euros si la sol·licitud es fa el mateix dia a la zona recreativa, es redueix a 4 euros si s’efectua amb antelació.

L’àrea recreativa municipal romandrà oberta en els períodes d’estiu, d’abril fins a l’octubre, tots els divendres, dissabtes, diumenges i festius de 10 a 19 hores; i durant l’hivern, de novembre a març, obrirà al públic tots els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 18 hores.