.

Algunes de les joies recuperades. Foto: Mossos

Algunes de les joies recuperades. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra ha detingut dues dones, de 25 i 27 anys, com a presumptes autores de delictes de robatoris amb violència i intimidació, de furts, i de pertinença a grup criminal. Les detencions es van fer dimarts de matinada, en dos domicilis de Sant Feliu i Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). La investigació va començar al mes d’octubre de l’any passat per diferents estafes a Tarragona. Les dues dones es feien passar per falses revisores del gas i estafaven a persones grans. Els robaven joies i documentació bancàries per després fer transaccions fraudulentes. Les arrestades passaran a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia de Cornellà i de Sant Feliu de Llobregat en les pròximes hores.

Dues de les estafes es van cometre els 13 d’octubre del 2022 i dues més el dia 25 del mateix mes, totes a Tarragona. En el primer dels casos, les detingudes van anar a casa d’una víctima i quan van poder entrar al pis la van empènyer i la van obligar a quedar-se immòbil i tancada a la cuina contra la seva voluntat. Una vigilava i l’altra va regirar totes les estances i li van robar joies i targetes de crèdit. Poques hores més tard, van anar a un altre domicili de la ciutat i van enganyar un matrimoni per conèixer les seves dades bancàries. Després van fer transaccions econòmiques a favor d’elles.

El 25 d’octubre van utilitzar el mateix patró delictiu per furtar objectes a un matrimoni. Una d’aquestes persones tenia una situació de salut molt vulnerable. El mateix dia, unes hores més tard, també van intimidar la propietària d’un pis per accedir-hi, una dona amb una invalidesa física.

Les falses revisores de gas no dubtaven a exercir la violència amb les víctimes. Foto: Mossos

Les falses revisores de gas no dubtaven a exercir la violència amb les víctimes. Foto: Mossos

En tots els casos, les arrestades trucaven abans a les víctimes, fent-se passar per tècniques d’una companyia de gas, i els informaven que aviat rebrien una visita al domicili per fer la revisió pertinent. Elles mateixes es presentaven a les cases i mentre una distreia a la víctima, l’altra aprofitava per robar objectes de valor. El perfil de les víctimes era de persones d’avançada edat i situació de vulnerabilitat.

Agents dels Mossos de Tarragona i de la regió metropolitana de Barceló van fer conjuntament dues entrades i perquisicions simultànies al Baix Llobregat. En un domicili de Cornellà de Llobregat es va detenir una de les investigades i es van intervenir diners en efectiu, diversos anells, rellotges, arracades, terminals mòbils i documentació vinculada als robatoris. En el segon domicili, a Sant Feliu de Llobregat, es va arrestar la segona implicada en la investigació i es van recuperar més de 40 peces de joieria.

Els Mossos d’Esquadra analitzen tots els objectes intervinguts per determinar la seva procedència i mantenen oberta la investigació, que podria comportar noves detencions.

ACN