.

La portaveu municipal d'ERC, Noemí Llauradó. Foto: Reusdigital.cat

La portaveu municipal d’ERC, Noemí Llauradó. Foto: Reusdigital.cat

“No són els nostres pressupostos, però hem aportat propostes que s’han acceptat i ho valorem positivament”. Són les valoracions de la portaveu d’ERC, Noemí Llauradó, respecte als comptes que es votaran en el plenari del proper dilluns, 15 de febrer, i als quals el seu partit donarà suport. Llauradó ha detallat que s’han acceptat la majoria de les seves propostes en el procés de negociació, com per exemple una partida de 12.000 euros per al Pla de Salut Municipal, el fet de no reduir els diners destinats a la competència d’higiene sanitària (10.000 euros) o que els pressupostos de l’Ajuntament de Reus -no el de les societats- destinin un 5% del total a l’habitatge i el menjador socials.

En l’apartat d’inversions, Esquerra assegura que s’han acceptat les seves peticions per a la millora de les escoles públiques i la implantació de nous sistemes per facilitar la relació de la ciutadania amb l’administració i l’accés del ciutadà a la informació, per un import, en aquest darrer terme, de 150.000 euros. Segons Llauradó, el govern també s’ha compromés a invertir en la millora dels polígons industrials, malgrat que ho farà de forma genèrica i no a través d’una partida com volia Esquerra.

El partit no ha aconseguit, almenys de moment, que s’inverteixi en la remodelació de la zona de Bellissens i del Tecnoparc per millorar el seu accés, ja que “ens han dit que això tindria un cost massa elevat”. No obstant, la portaveu d’Esquerra espera que dins del pla de la bicicleta es pugui fer alguna inversió en aquest sentit.

Una altra de les condicions que posava la formació era que es reduís la partida de Promoció Econòmica, entenent que ara la prioritat és l’emergència social. “Hem aconseguit aquest fet, encara que sigui de forma mínima”, ha indicat Llauradó, qui no ha especificat quin tan per cent de baixada contemplarà els comptes. La portaveu espera que el govern pugui complir amb les promeses fixades durant la negociació i subratlla que les polítiques socials van augmentant.

En el cantó negatiu, però, Llauradó s’ha referit al fet que es pot reduir “encara més” la despesa de càrrecs públics i d’alguns ajuts que no siguin estrictament socials. Per últim, la portaveu d’ERC considera que Convergència ha donat un gir cap a polítiques més d’esquerra, davant el panorama nacional a Catalunya, i això fa que s’hagin inclós dins dels comptes les seves propostes i les de la CUP.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya