.

Imatge del tòtem publicitari objecte de la polèmica. Foto: Tarragona21

Imatge del tòtem publicitari objecte de la polèmica. Foto: Tarragona21

El grup municipal d’ERC proposarà al regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, que explori amb el propietari de la tanca publicitària de grans dimensions del Parc Riu Clar la possibilitat de traslladar-la a un altre solar que estigui en el mateix tram de recta, però que no suposi cap impacte visual pel barri. Els republicans van reunir-se ahir amb representats del barri afectat.

“Des de la rotonda de l’A27 fins a la del polígon comercial de les Gavarres hi ha una distància de 2,20km. D’aquests, només 900 metres transcorren pel barri de Parc Riu Clar, per tant hi ha més d’un quilòmetre de carretera amb solars a la vora que podrien acollir aquest tòtem sense generar impacte sobre cap barri”, assegura el portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà. Segons els republicans, hi ha diversos solars privats on la tanca tindria un impacte publicitari idèntic i, per tant, podrien satisfer les expectatives dels anunciants.

“Creiem oportú que l’ajuntament iniciï una ronda de contactes amb els propietaris d’aquests solars per saber si algun estaria interessat en acollir la tanca i iniciar la negociació pertinent amb l’empresa anunciant per tal d’arribar a un acord pel seu trasllat”, explica Ricomà. Els republicans afirmen ser conscients que enretirar el tòtem suposaria cercar una sortida negociada amb l’actual propietari del solar que l’acull.

Suspensió de llicències i retirada progressiva dels 300 tòtems de Tarragona

En el ple celebrat aquest dilluns, tots els grups municipals van aprovar per unanimitat suspendre durant un any les llicències per la instal·lació de tanques publicitàries de grans dimensions, mentre reformen l’ordenança municipal reguladora, que data del 1988. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, va afirmar la voluntat de retirar progressivament al llarg d’aquesta legislatura els 300 tòtems que, segons Milà, hi ha a la ciutat.