.

.

TOTS 21


Esboç del projecte d'Hemeroteca que presentarà ERC a l'Ajuntament

Esboç del projecte d'Hemeroteca que presentarà ERC a l'Ajuntament

El portaveu d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, entén que el capítol de l’Hemeroteca de la Fundació Catalunya-La Pedrera de Tarragona és un episodi que es va “tancar en fals” i considera que les actuals dependències que l’acullen “no són el lloc més adequat”. És per això que l’agrupació local d’ERC ha presentat un projecte embrionari per tal de donar resposta a dues necessitats: d’una banda, reubicar l’actual Hemeroteca “en un espai més cèntric, més visible i en millors condicions”, ha subratllat Ricomà; de l’altra banda, ERC vol donar vida a un “espai desaprofitat durant anys” com és l’edifici del Banc d’Espanya. En aquest sentit, ERC ha presentat l’esboç –que posarà a disposició de l’Ajuntament– d’un projecte que contempla que la planta baixa del Banc d’Espanya aculli l’Hemeroteca.

Amb el canvi, justifica Ricomà “s’aconseguiria triplicar els actuals espais de la sala de lectura i la sala d’informàtica”. Alhora, apunta, “s’ubicaria l’Hemeroteca en un espai noble i la faria més accessible als ciutadans”.

Mònica Alabart i Pau Ricomà

Mònica Alabart i Pau Ricomà

Més un espai comercial

ERC també ha pensat, en el projecte inicial, un espai reservat a un ús comercial: “Ho entenem des d’un punt de vista cultural, no perquè s’hi posi un negoci qualsevol, però sí un espai que faci viable el projecte”. La planta baixa de l’edifici del Banc d’Espanya havia sonat en diverses ocasions com a ubicació d’una biblioteca municipal, però com ha recordat Ricomà, “no reuneix els metres quadrats suficients per la infraestructura d’una biblioteca”. Per traslladar-hi l’Hemeroteca, ha destacat l’alcaldable d’ERC, “és cert que caldria una inversió, però aquesta seria poc costosa i pot donar bons resultats”.

Amb aquests arguments, ERC traslladarà la proposta al consistori perquè “Ajuntament, el propietari de l’edifici i la Fundació Catalunya-La Pedrera, propietària del llegat del fons, es posin d’acord per donar a la ciutadania el servei que es mereix”, ha resolt Ricomà.

Joan Marc Salvat