.

 La ciutadania va fer confiança al partit en les generals i ara toca revalidar aquesta victòria en les eleccions que se celebraran d’aquí poc més d’una setmana

La ciutadania va fer confiança al partit en les generals i ara toca revalidar aquesta victòria en les eleccions que se celebraran d’aquí poc més d’una setmana

ERC presenta al territori més llistes que mai i l’objectiu és tornar a tenyir de groc el màxim nombre possible de municipis. La roda de premsa ha començat amb les paraules d’Irene Aragonès, presidenta de la Regional i cap de llista d’ERC a Mont-roig del Camp, reivindicant la feina feta en els darrers anys per tots els republicans. “Aquesta tasca de les persones del territori permet ara concórrer a les eleccions municipals amb projectes coherents, assumibles, pensats en tots els casos per millorar totes i cadascunes de les localitats on ERC opta a l’alcaldia i la qualitat de vida dels seus convilatans”.

L’amfitrió de la trobada amb els mitjans, Pau Ricomà, ha expressat la necessitat de canvi que té Tarragona: “fins ara el govern municipal ha navegat sense rumb, nosaltres volem posar la ciutat al servei de la seva gent, ara és el moment perquè som la força amb més opcions de desbancar a Ballesteros. L’independentisme té moltes opcions de guanyar a Barcelona, Lleida i Girona… Tarragona també ha de ser Republicana”. Ricomà ha manifestat la visió en clau global que comparteixen els candidats d’ERC de les principals poblacions del Camp de Tarragona en el sentit de potenciar el conjunt del territori, ja que representa la segona àrea metropolitana del país, “cal que els líders municipals pensin, alhora, en clau de territori per poder impulsar les virtuts que ens enforteixin”.

La candidata per Reus, Noemí Llauradó, ha insistit també en la idea del treball en equip i en un altre eix bàsic pel projecte republicà: el feminisme. “Fa quatre anys jo era l’única candidata a l’alcaldia de Reus. En aquestes eleccions ja som quatre i això és molt important, perquè hem de feminitzar la política perquè les polítiques públiques tinguin també una visió de gènere”. Només així, ha assegurat, es poden combatre les desigualtats, apostant per polítiques transformadores que trenquin amb el paper que tradicionalment adjudicat a les dones.

Josep Andreu, alcaldable de nou a Montblanc, creu que “ara el que cal és donar el tomb al país tal com la ciutadania va expressar a les passades eleccions generals. Hem d’aconseguir que aquestes bones xifres es traslladin als ajuntaments per començar a construir República des de les institucions més properes als ciutadans”. Per la seva banda, Jordi Cartanyà, candidat d’ERC a Valls, ha donat exemple d’algunes de les accions fetes des del govern municipal com ara les polítiques d’habitatge impulsades i pensades de manera racional, creant un urbanisme sostenible i limitat que ajudi a estructurar de forma òptima el creixement del municipi. Per cloure el seu parlament Cartanyà ha afegit: “hem demostrat que podem governar i ho tornarem a fer de nou, seient a la taula per parlar amb tots aquells que tinguin com a prioritat governar en pro del bé de tots els vallencs i vallenques i no es regeixen per les sigles o pels interessos partidistes”. En el mateix sentit s’ha expressat Camí Mendoza, alcaldable d’ERC a Cambrils, que ha basat la seva intervenció en reforçar la idea que el republicanisme escolta i consensua amb la resta de forces presents als consistoris com ha fet en el seu cas en el mandat que ara acaba. Aquesta població del Baix Camp va passar de no tenir representació a l’Ajuntament a assolir l’alcaldia amb 4 regidors. “Ha calgut molta cintura i ser capaços de treballar en equip i sempre posant Cambrils al centre de les nostres prioritats. No sempre ha estat fàcil, però els resultats ens donen la raó”.

D’una altra experiència d’alcalde n’ha parlat Eduard Rovira, candidat d’ERC a Torredembarra. “No hem decebut a les persones que ens van donar la seva confiança fa 4 anys perquè s’ha fet una feina de gestió seriosa amb el control de la despesa i s’ha sanejat l’endeutament que l’Ajuntament tenia quan vam entrar-hi el 2015. Aquesta ha estat la prioritat i ens n’hem sortit”, per aquest motiu, per regir-se amb valors republicans essencials com la coherència, creu que és important que aquesta confiança cap a ERC es vegi renovada el proper 26M.

Eva Mata, número dos la llista que ERC presenta al Vendrell juntament amb Fem Poble, ha argumentat per què els republicans han escollit aquesta candidatura conjunta: “era la millor opció per acabar amb un govern “antic” que històricament ha implicat una alternança entre el PSC i CiU. ERC és un partit prou generós i amb visió estratègica per arribar a aquells acords puntuals que siguin millors pel Vendrell”.