.

Presentació de la mascota Tarrakus. Foto: CCMA

Presentació de la mascota Tarrakus. Foto: CCMA

ERC ha reaccionat a l’anunci del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, en el sentit que els Jocs Mediterranis de 2017 es podrien ajornar, afirmant que això obre un nou escenari “que requereix un canvi d’actitud dels responsables municipals” dels Jocs.

“Fa massa temps que anem a remolc de l’administració de l’estat. Ara és l’hora que Tarragona posi les condicions”, ha dit el portaveu municipal, Pau Ricomà. Segons els republicans, la primera condició indispensable és no generar dèficit per la ciutat. Per aconseguir-ho “és imprescindible que l’estat aporti els diners necessaris del pressupost operatiu real dels Jocs, que podria superar folgadament els 9 milions que reiteradament es reclamen. No valen més promeses de l’alcalde de compromisos que no han existit mai”.

Ricomà alerta que caldria recalcular aquest pressupost,  i deixar de banda els números “irreals” que s’han defensat des de Tarragona 2017: “Les previsions de vendes d’entrades i de marxandatge no s’aguanten per enlloc”. El republicà remarca també que, en cas d’un aplaçament, la Fundació Tarragona 2017 necessitarà, com a mínim, 1M€ per cobrir els sous durant un any més.

CDC: ‘Esperpèntic’

Al seu torn, CDC consodera “ridícul i esperpèntic” el previsible ajornament. “La ciutat de Tarragona està sent víctima d’una escandalosa mala gestió per part del govern socialista”, ha afegit el seu portaveu, Albert Abelló. “Fa gairebé cinc anys que l’assemblea del Comitè General dels Jocs Mediterranis van atorgar a la nostra ciutat l’organització de l’esdeveniment esportiu i hi ha hagut temps més que suficient per poder fer les coses bé. Ara, a 240 dies de l’inici dels Jocs, diuen d’ajornar-los, quina imatge internacional està donant Tarragona?”.

Si finalment “no hi ha més remei que ajornar els Jocs Mediterranis, des del Grup Municipal de CDC exigim al govern espanyol un compromís ferm i per escrit de l’aportació dels 12 milions d’euros més els diners del cost que comporti el fet que l’esdeveniment esportiu no se celebri l’any 2017, ja que els costos operatius augmentaran. I aquest compromís per escrit ha d’arribar ja, aquest 2016”. “La mala gestió del PSC i el boicot del seu soci, el PP, han portat els Jocs al precipici”, ha conclòs.

Ciutadans: ‘Evidencia el fracàs’

D’altra banda, el portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament, Rubén Viñuales, ha manifestat que “ajornar els Jocs del Mediterrani 2017 evidenciaria el fracàs de la gestió de l’equip de govern”, després de les declaracions del president del Comitè Olímpic Español (COE), Alejandro Blasco, sobre un suposat ajornament dels Jocs. I li ha recordat a l’alcalde que “va negar taxativament que això pogués succeir en diverses ocasions”.

El líder de l’oposició al Consistori de Tarragona ha recordat que “fa setmanes que van sortir a la llum a través dels mitjans de comunicació informacions sobre l’ajornament” i que “ara, per primera vegada, una persona autoritzada ho ha reconegut públicament”. En aquest sentit, ha apuntat que des de la formació taronja “es desitja i es treballa perquè el nom de Tarragona quedi en bon lloc” i “aquest ajornament no deixaria el nom de la ciutat en el lloc que es mereix”.