.

.

TOTS 21


ERC a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Tarragona 21

ERC a l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Tarragona 21

ERC-MES-MDC denuncia la desatenció del Govern de l’Estat a les persones dependents i les seves famílies i vol que l’Ajuntament de Tarragona reclami l’aportació estatal pactada. Els republicans lamenten que la Llei d’atenció de persones en situació de Dependència aprovada l’any 2006 i que apropava la nostra societat als estàndards de les societats del benestar més avançades, no s’ha pogut desplegar per manca de finançament i pels incompliments de l’estat en l’aportació econòmica pactada. És per això que aquest divendres presentaran una moció al plenari per tal que l’Ajuntament insti el govern de l’Estat a complir amb els compromisos adquirits.

Pels republicans existeix una clara manca de voluntat política que denota que les prioritats dels governs de l’estat no han sigut ajudar les persones dependents. ‘La crisi econòmica i les limitacions del dèficit i la despesa no poden servir d’excusa per la manca d’aportació de l’Estat i per haver-se desentès de l’auxili de tantes i tantes persones en situació de dependència’, afirma el portaveu d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà. Des del grup municipal denuncien que en els 10 anys d’aplicació de la llei no s’han complert els ratios de finançament pactats, que haurien d’haver estat del 50 per cent a parts iguals entre el govern central i les autonomies. En el cas català, l’aportació del govern de la Generalitat ha representat de mitjana el 82,5% i la del govern central el 17,4%. ‘Dit d’una altra manera, entre el 2007 i el 2015 la Generalitat ha destinat 7.796,46M€ a l’atenció de persones en situació de dependència mentre que l’Estat només n’ha aportat 1708,54M€’, explica Ricomà.

El text de la moció que es debatrà en consell plenari aquest divendres reclama també a l’Ajuntament de Tarragona que mostri el seu suport a les accions que pugui dur a terme la Generalitat de Catalunya per tal de reclamar el pagament d’aquesta part estatal.