.

Imatge d'arxiu de regionals a Tarragona. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de regionals a Tarragona. Foto: Cedida

ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona insti el govern de l’estat a fer efectiu el traspàs del servei de rodalies i regionals al govern de Catalunya. Aquest traspàs hauria d’incloure les vies, estacions, infraestructures, material mòbil i unitat empresarial de gestió. Els republicans reclamen també el finançament suficient per poder garantir un servei de qualitat i realitzar les inversions necessàries que Adif no ha dut a terme. Aquestes demandes es presentaran en forma de moció al plenari tarragoní d’aquest divendres

‘Les estadístiques comparatives entre serveis de transport diversos demostren que, quan la gestió de vies, estacions, andanes, trens i servei estan unificades i en mans d’una unitat de gestió pròxima al ciutadà; el servei públic és més eficient’ explica el conseller Xavier Puig. En aquest sentit, els republicans demanen en la mateixa moció que la Generalitat assumeixi plenament el servei de Rodalies i n’elevi l’estàndard de prestació al que actualment ofereixen el Metro de Barcelona o els Ferrocarrils de la Generalitat.

Des d’ERC-MES-MDC denuncien els incompliments constants de l’estat en matèria d’inversió ferroviària que provoquen episodis continuats d’avaries, accidents de combois i retards horaris, entre altres afectacions. ‘Aquesta setmana hem estat testimonis altra vegada d’imatges vergonyants de passatgers caminant per les vies del tren. La immensa majoria dels problemes ferroviaris que patim a les comarques de Tarragona són deguts a la falta d’inversió en infraestructures i al seu adequat manteniment. Setmana a setmana, any rere any, és evident que l’Estat no estima Tarragona’ conclou el conseller republicà Xavier Puig.