.

ERC ha posat en marxa la maquinària electoral al territori de cara a les eleccions del 21-D. Tot plegat a l’espera de si s’acaba consolidant o no la formació d’una llista compartida amb el PDeCAT i d’altres forces independentistes com MES (Moviment d’Esquerres) i Democràtes. Una possibilitat que s’hauria de tancar en qüestió d’hores, perquè demà dia 7 és el límit legal per formalitzar coalicions.

Entre avui i demà els republicans estan celebrant els seus respectius congressos comarcals en els quals hauran de votar un cap de llista i els disset membres restants. Cal tenir present que la demarcació de Tarragona escull 18 diputats al Parlament. Els noms es coneixeran a darrera hora de dimecres o primera de dijous vinent. Els resultats de totes les comarques, que fan les funcions de primera criba segons han assenyalat fonts republicanes, seran passats posteriorment a Barcelona per a que finalment decideixi el Consell Nacional del partit. En aquest sentit, existeix la possibilitat de que s’incorporin també independents, i que s’hagi a més de jugar amb incloure noms fruit d’hipotètiques coalicions que a aquestes hores de dilluns encara no s’han oficialitzat. Als comicis de 2015 el cap de llista era Germà Bel, i el primer nom escollit pels republicans no apareixia fins al número quatre de la llista (l’actual president de la regional del Camp de Tarragona, Ferran Civit). El dos i el tres van ser per Montserrat Palau i Albert Batet.

Mà estesa a Fachin

La velocitat a la que avancen els esdeveniments han fet que el portaveu d’Esquerra (ERC), Sergi Sabrià, hagi estès la mà al fins ara secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, que aquest dilluns ha dimitit del càrrec i s’ha donat de baixa de la formació morada. En una roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional dels republicans, Sabrià ha afirmat que ERC convidarà Fachin “a participar del que li vingui de gust”.

Així mateix, el portaveu d’Esquerra ha reiterat que estaria encantat que el fins ara líder de Podem Catalunya tingués la voluntat de “col·laborar”. “Segur que trobaríem la manera de fer-ho”, ha insistit. En aquesta línia, Sabrià ha recordat que ERC aposta per llistes “obertes i plurals”, i ha posat com a exemple la darrera candidatura que va presentar al Congrés: “Ho representava perfectament”, ha asseverat.