.

.

TOTS 21


Ho fa després que el COE posi en dubte la viabilitat econòmica de l’esdeveniment.

El grup municipal d’ERC-MES-MDC qualifica les declaracions del COE d’inadmissibles a un any vista de l’esdeveniment i denuncien que ‘mentre la Generalitat compleix amb els seus compromisos el govern central es desentén del projecte. El menysteniment de l’Estat cap a Tarragona és vergonyant’. Recorden que l’estat rebrà un benefici directe amb la recaptació de l’IVA derivat de la construcció dels equipaments necessaris per a la celebració de l’esdeveniment i apunten com a possible font de finançament que es retornin aquests diners en forma d’inversió directa. ‘Si l’Estat inverteix en els Jocs el que recaptarà en concepte d’IVA per l’esdeveniment, podríem tenir una injecció directa de més de 10 milions d’euros’, explica Pau Ricomà.

Els republicans manifesten sentir-se molt preocupats davant les declaracions del coordinador general adjunt de Tarragona 2017 i secretari general del COE posant en dubte la viabilitat dels Jocs. El seu portaveu i remarca que ‘des d’ERC-MES-MDC hem advertit en diverses ocasions que els números no quadren. La captació de patrocinis és insuficient i ‘aportació de l’estat encara inexistent’.

Ricomà lamenta també l’actitud del PSC amb la gestió dels Jocs. En aquest sentit, explica que ‘des del PSC han volgut fer creure als tarragonins que es comptava amb el suport de l’estat en diverses ocasions, i això a dia d’avui no s’ha demostrat. És una temeritat tirar-ho endavant sense comptar amb la complicitat del govern central i és inadmissible amagar la realitat d’aquesta manera’. Des del grup municipal d’ERC-MES-MDC recorden que fa pocs dies el rei va venir a Tarragona per demostrar el suport de l’estat als Jocs i demanen al PSC que ‘deixin de vendre fum i assoleixin el compromís real de l’estat amb 2017’.