.

.

TOTS 21

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant la visita del delegat de l’Estat a Catalunya, Enric Millo. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Després d’accedir al contingut de l’informe de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, des d’ERC-MES-MDC es mostren “perplexos” per les paraules de l’alcalde, qui va assegurar que es reformularia el PP24, el pla urbanístic de la Budellera, “per voluntat pròpia.” “L’alcalde no diu la veritat: les prescripcions de la Comissió d’urbanisme de la Generalitat són d’obligat compliment”, explica el portaveu republicà, Pau Ricomà.

Segons ERC, en l’informe s’indica clarament que s’ha d’informar a l’Ajuntament “que aquest informe és vinculant pel que fa a les prescripcions fonamentades en motiu d’interès supramunicipal i de legalitat contemplats en els articles 87.3 i 87.4 de la Llei d’Urbanisme.” “Aquestes prescripcions són les que fan referència, entre altres, a la desmesura de les dimensions del pla i s’aconsella ajustar l’execució de les obres d’urbanització i edificació a les previsibles demandes de mercat”, explica Ricomà.

“La comissió evidencia aquesta desmesura de forma molt gràfica: la construcció de la Budellera, amb 15.500 habitants, suposaria crear un barri de les dimensions de poblacions com Torredembarra;incrementant en un 12 per cent la població total de Tarragona. L’informe diu, textualment, que és desproporcionat implantar un paquet residencial d’aquestes dimensions”, afegeix Ricomà.

“Li demanem a l’alcalde transparència. La pitjor manera d’iniciar un període de diàleg i consens és no dir la veritat d’entrada”, lamenten els republicans. Celebren però, que l’informe de la Comissió d’Urbanisme posa de manifest que “hi ha camí a recórrer per a la modificació del pla parcial de la Budellera. Tenim temps i marge per cercar una solució de consens i repensar el creixement de la ciutat.”