.

Ajuntament de Vilallonga del Camp

Ajuntament de Vilallonga del Camp

El Ple de l’Ajuntament de Vilallonga del Camp celebrat ahir va rebutjar una moció del Grup Municipal d’ERC-AM, que demanava que el consistori pagués els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana en comptes de l’espanyola. CiU, que governa des de 2011 amb el PP, va utilitzar arguments incoherents amb el que CiU ha fet en altres ajuntaments on sí que ha recolzat la mateixa moció, com Valls i el Catllar.

El regidor d’ERC i exalcalde del poble, Ignasi Valera, lamenta que el regidor d’Hisenda (de CiU) votés en contra (i els altres dos regidors s’hi van abstenir) de pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana. Valera afegeix que “el regidor d’Hisenda va afegir que quan això fos legal i definitiu, que llavors ho faria, però la realitat el contradiu, perquè això que l’Ajuntament ingressi els impostos (IRPFi IVA) a l’Agència catalana és del tot legal pel principi de la finestreta única”.

Valera considera que “davant dels grans canvis que afronta el país, hi ha dues postures, la de sumar-se als que volen i treballen per aconseguir els seus propòsits, o esperar còmodament que altres ho facin, i en aquesta tema tributari CiU de Vilallomnga del Camp ha mostrar de forma clara de quina banda està”.

Els vots escrutats en el Ple ordinari van ser 3 a favor, 3 en contra (del regidor d’Hisenda, de CiU, i dos de PP) i 2 abstencions, entre les quals, la de l’alcalde Xavier Armengol (CiU).

La moció d’ERC-AM, rebutjada a Vilallonga del Camp, proposava:

Primer.- Ingressar els pagaments que hagi d’efectuar l’Ajuntament de Vilallonga del Camp, corresponents a l’ Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), i també en cas d’haver-n’hi, els corresponents a l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA), a l’Agència Tributària de Catalunya, en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària espanyola com s’han realitzat fins ara.

Segon.- Adreçar a aquells ciutadans o empreses de Vilallonga del Camp que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a les plataformes, entitats o associacions que donin assessorament en aquest tema.

Tercer.- Trametre aquesta proposta a l’AMI per tal de consensuar un calendari d’actuació conjunta que aglutini el màxim de municipis adherits a l’Associació de Municipis per la Independència.

Quart.- Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a treballar coordinat amb les Associacions Municipalistes de Catalunya per la creació de la Hisenda pròpia.

/* JS para menú plegable móvil Divi */