.

El control i inspecció del compliment del contracte de la brossa és una de les mesures que defensa el candidat Pau Ricomà

El control i inspecció del compliment del contracte de la brossa és una de les mesures que defensa el candidat Pau Ricomà

 

“Paguem més de 20 milions d’euros l’any pel contracte de la neteja i la ciutat està bruta”. Amb aquesta afirmació, Pau Ricomà assenyala un dels principals punts a atacar per a que Tarragona estigui més neta. El candidat d’ERC a l’alcaldia assegura que “els tarragonins no som més bruts per naturalesa” com han afirmat algunes veus socialistes i anuncia que “impulsarem un equip d’inspectors que garanteixi que l’empresa encarregada de la neteja compleix amb el contingut del contracte municipal”.  Per Ricomà és inadmissible que “liderem rànquings de ciutats més brutes de Catalunya i alhora som dels que paguem més per la neteja”
Pau Ricomà ha convocat la premsa al centre de Tarragona, a l’entorn de la plaça Anselm Clavé, on  s’acumulen orins, excrements de coloms, pintades i deixalles diverses en un punt de pas entre aquesta plaça i l’Avinguda Catalunya. “Us convoquem aquí, un punt cèntric de la ciutat que està absolutament deixat, però aquesta situació es repeteix en tots i cadascun dels barris de Tarragona”, lamenta Ricomà. Pels republicans “és necessari impulsar mesures preventives amb una xarxa d’agents cívics que trepitgin el carrer i ajudin a dissuadir de conductes incíviques i alhora impulsin campanyes de sensibilització”.
Pau Ricomà assenyala també que “els abocadors il·legals s’han d’atacar d’arrel, perquè és una xacra que s’estèn des de la Floresta fins a Sant Salvador, la zona del Llorito o els voltants de Sant Pere i Sant Pau”.
L’alcaldable republicà defensa la necessitat d’impulsar un reglament de deixalleries i de perseguir i penalitzar al màxim les infraccions que es detectin. Ricomà assegura que “no es poden repetir fets com el de l’estiu, quan es va detectar una empresa que feia abocaments il·legals de pneumàtics a Ponent i l’equip de Ballesteros li va aplicar la sanció mínima”. Ricomà ha remarcat que “el civisme s’ha de predicar amb l’exemple i l’Ajuntament ha de ser el primer en tenir cura de l’espai públic”. El candidat d’ERC a l’alcaldia aposta també per modificar unes ordenances de civisme que considera insuficients i aplicar sancions progressives a aquells que les incompleixin.