.

D'esquerra a dreta, Daniel Rodriguez, Pau Ricomà i Tomàs Bigorra

Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat “fets i no paraules ambigües”, en relació a les explicacions que ha donat Josep Poblet, president de la Diputació i patró de la Fundació Catalunya-La Pedrera, la qual va anunciar el tancament de l’Hemeroteca de Tarragona pel proper dia 20.  “Volem fets i això passa primer perquè la Fundació retiri les cartes d’acomiadament a les quatre treballadores de l’Hemeroteca, ja que sense les treballadores l’equipament tancarà el dia 20, digui el que digui el patró de la Fundació, Josep Poblet”, ha dit Pau Ricomà, candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona als propers comicis municipals.

Davant mateix de l’Hemeroteca, Ricomà, el conseller comarcal d’ERC-AM Daniel Rodríguez i el portaveu d’ERC a la Diputació, Tomàs Bigorra, han detallat una moció d’ERC-AM perquè sigui inclosa i debatuda en el ple ordinari del Consell Comarcal del Tarragonès del proper 19 de desembre. El text demana a la Fundació aturar el tancament de l’equipament i demana al govern de la Generalitat de Catalunya l’empara i la defensa de la continuïtat de l’Hemeroteca, utilitzant els instruments que tingui a la seva disposició. El conseller comarcal d’ERC-AM assegura que “la Fundació no tan sols no ha valorat l’excepcionalitat de la col·leció que alberga l’Hemeroteca, sinó que tampoc s’ha preocupat per fer el traspàs del fons a alguna institució de Tarragona, prèviament al tancament”.

En aquest aspecte, Pau Ricomà ha explicat que “ens vam informar i en la reunió del Patronat sí que hi va assistir Josep Poblet, ara bé, sabem que en aquella reunió la direcció no va parlar en cap moment d’acomiadaments en un hipotètic traspàs del fons documental”. L’alcaldable republicà subratlla que “l’únic cert és que les quatre treballadores de l’Hemeroteca van rebre una carta signada per la direcció de la Fundació que les força a tancar l’equipament el dia 20, per tant, primer s’ha de  fer marxa enrere perquè sense personal no es pot gestionar un fons de més de 70.000 volums i atendre una mitjana anual de 30.000 usuaris”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */