.

.

TOTS 21


Teresa Jordà en l'acte de Cambrils. Foto: ACN

Teresa Jordà en l’acte de Cambrils. Foto: ACN

La número dos de la llista d’ERC a les eleccions a les corts espanyoles, Teresa Jordà, ha afirmat que el 23-J caldrà escollir entre l’Espanya “rància i caduca” de Pedro Sánchez (PSOE) i Alberto Núñez Feijóo (PP), o l’independentisme basc d’Otegi (EH Bildu) i Oriol Junqueras (ERC). Durant l’acte d’aquest dimarts a la tarda a Cambrils, Jordà ha afegit que al cara a cara de dilluns a la nit entre els caps de llista de PSOE i PP va quedar “claríssim” que l’enemic del “règim del 78” és l’independentisme d’esquerres català i basc. Així mateix, la número dos de la llista ha demanat “confiança” en Esquerra, que ha descrit com un partit “històric” que “s’arremanga i treballa”.

Jordà ha insistit que el 23-J està “absolutament tot en joc”. En aquesta línia, la candidata republicana ha remarcat que caldrà escollir entre el “fals cara a cara d’una Espanya rància i caduca”, que ha afirmat que representen Sánchez i Feijóo, o bé l’independentisme de Junqueras i Otegi, líders d’ERC i EH Bildu, respectivament.

Instantània de l'acte d'ERC a Cambrils. Foto: Cedida

Instantània de l’acte d’ERC a Cambrils. Foto: Cedida

Jordà ha recordat que dilluns, mentre es feia el cara a cara entre els caps de llista de PSOE i PP, a Durango (Euskadi) Junqueras i Otegi es “conjuraven” per fer avançar l’autodeterminació dels dos territoris.

La número dos de la candidatura d’ERC al Congrés ha advertit que hi ha un “neofranquisme” que, de manera “desacomplexada, desafiant i alegre” mira la ciutadania als ulls i l’amenaça de “governar les seves vides”. En aquesta línia, Jordà ha alertat que el 23-J també estarà en joc la llengua i l’escola catalana.

L’exconsellera també ha asseverat que no seran el PSC de Meritxell Batet ni els comuns els qui defensin “millor” els interessos de Catalunya, perquè són partits “sucursalistes” de PSOE i Sumar.

ACN