TOTS 21

L’alcalde i els regidors de la corporació municipal, durant la lectura del Manifest de l’Onze de Setembre. Foto: Jaume Parés

El president de la Generalitat, Quim Torra, va ser inhabilitat pel Tribunal Suprem el 28 de setembre. En les hores i dies següents es van convocar en molts municipis, de forma extraordinària i urgent, plens per votar el rebuig a la inhabilitació.’ Als Pallaresos no es va celebrar fins dijous passat, 22 d’octubre, 22 dies després’, sosté ERC. El ple va aprovar la moció presentada conjuntament pels grups d’ERC i Junts amb 5 vots a favor -els de la regidora d’ERC, Maria Grau, i els 4 regidors de Junts-, l’abstenció de l’alcalde, Xavier Marcos (IP Els Pallaresos), i el vot en contra de l’altre regidor d’IP Els Pallaresos, Samuel Urbano.

‘Els dos regidors del PSC Unim Pallaresos i els dos de Ciutadans, tots quatre membres també de l’equip de govern, no van assistir. L’alcalde no va saber ni excusar la seva assistència. No és el primer cop que passa’, afirma ERC. ‘Sense anar més lluny, els regidors de C’s tampoc van assistir a l’acte convocat en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre’. ‘Creiem que és una greu falta de respecte vers la resta de regidors i veïns i veïnes dels municipi, fins i tot dels seus propis votants, que veuen com els seus representants i càrrecs públics cobren un sou públic per no fer la seva feina que els hi correspon com a regidors i que, per tant, paguem entre tots”, ha lamentat la regidora i portaveu del Grup Municipal d’ERC, Maria Grau. Recordem que, segons l’acord de govern, el regidor del PSC Jordi Sans ha d’assumir l’alcaldia durant el darrer any del mandat. “Esperem que en la resta de funcions que tenen els regidors que avui no han vingut no tinguin la mateixa actitud”, afirma ERC.

ERC Els Pallaresos també denuncia públicament ‘la irresponsabilitat de l’alcalde i l’equip de govern d’IP, PSC i C’s’ de ‘no convocar els plens telemàticament’. Des del 13 de març, ja en plena pandèmia i en una situació de confinament, s’han realitzat fins a cinc plens de forma presencial (14 de maig, 15 de maig, 28 de maig, 27 d’agost i 22 d’octubre). ‘Des del març hem demanat en més d’una ocasió, de manera formal al ple i de manera telefònica amb l’alcalde, la realització telemàtica dels plens, com ja estan fent altres municipis del voltant i de les mateixes característiques que el nostre’, explica la regidora Maria Grau.

Des d’ERC Els Pallaresos insistiran per aconseguir que l’alcalde rectifiqui. ‘Pensem que els representants municipals hem de ser exemplars i seguir les recomanacions que les autoritats sanitàries ens demanen, com limitar les trobades o reunions, tant en l’àmbit privat com el públic, a un màxim de 6 persones. Estem parlant de la salut de les persones, no d’un caprici’, més ‘després de com hem patit al municipi amb el cas de la residència Nostrallar, amb més de 50 defuncions. Aquest dilluns 26 d’octubre, l’índex de risc al municipi s’ha situat amb 1410, 03 punts, amb una incidència acumulada de 481 casos per 100.000 habitants i una taxa de reproducció de 2,93. Creiem que és del tot imprescindible la celebració telemàtica dels plens amb efecte immediat’.